Nytt

Det var en nynazist, Stephan B. (27),  som sto bak angrepet på synagogen i Halle onsdag. Mannen livestreamet angrepet, skriver Bild. Ifølge avisen er det snakk om en enkeltmanns handling, ikke en gruppe siik det først ble meldt.

To ble drept og to er såret.

Stephan Bs modus operandi minner om Brenton Tarrant som massakrerte muslimer i Christchurch-moskeen, med den forskjell at ofrene var ment å være jøder.

Det synes å være overmåte viktig å vise handlingen i sanntid.

Der 27-jährige Neonazi Stephan B. streamte seine widerliche Tat sogar im Internet. Der Livestream zeigte seine Ankunft vor der Synagoge, sein Munitions- und Waffenarsenal auf der Rückbank und auf dem Beifahrersitz, wie er Sprengsätze an dem jüdischen Gotteshaus anbrachte, wie er versuchte, die Eingangstür aufzuschießen, was aber nicht funktionierte.

Den 27 år gamle nynazisten streamte sin motbydelige handling over internett. Livestreamen viste hans ankomst til synagogen, hans ammunisjons – og våpenarsenal på baksetet og passasjersiden, hvordan han anbrakte sprenglegemer ved synagogen, og forsøkte å skyte seg gjennom inngangsdøren, hvilket mislyktes.

Istedet viser videon hvordan Stephan B. vender oppmerksomheten mot folk på gaten. Han skyter en kvinne kaldblodig bakfra, kjører til en Dönersjappe og skyter en av kundene, drar tilbake og skyter den drepte kvinnen en gang til.

Das Video zeigte auch den Mord an einer Frau, die als Passantin am Tatort vorbeiging und von hinten kaltblütig erschossen wurde. Weil der Täter an der Synagoge keinen Erfolg hatte, fuhr er weiter und hielt bei einem Dönerladen. Dort ermordete er eiskalt einen Mann, verließ kurz den Laden, kam noch einmal zurück und schoss nochmals mehrfach auf die Leiche. Danach wurde er bei einem kurzen Schusswechsel mit der Polizei angeschossen..

Han havner i skuddveksling med politiet, men unnslipper i en bil og kjører retning Landsberg, men stopper foran et verksted i Widersdorf, et lite sted med 1.000 innbyggere. Her forlanger han en bil, men får høre at de ikke har noen. Han peker på en taxi som står på gaten. En elektriker lurer på hva som foregår og sier til ham: -Den får du ikke.

Da skyter Stephan B ham ned. Elektrikeren blir truffet, men ikke dødelig.

Stephan B. tar taxien og kjører, men etter en stund kolliderer han med en lastebil. Slik blir han pågrepet av politiet.