Illustrasjonsfoto:  Tobias Rehbein fra Pixabay

En syrisk mann på 21 år ble torsdag arrestert i Tønsberg og utlevert til Tyskland. Han er mistenkt for å ha påført en kvinne (25) livstruende stikkskader. Udåden skjedde den 22. oktober i den tyske byen Essen, skriver den tyske avisen Bild.

 Zeugen hatten das stark blutende Opfer am 22. Oktober im Treppenhaus eines Wohnhauses in Essen-Altendorf entdeckt. Nach der schrecklichen Tat war der Mann geflohen und abgetaucht.

Vitner oppdaget det alvorlig blødende offeret den 22. oktober i trapperommet til en boligbygning i Essen-Altendorf. Etter den forferdelige gjerningen flyktet mannen og gjemte seg.

Ifølge Bild ble Europols avdeling for kriminelle på rømmen over landegrenser, ENFAST, koplet inn. De fikk treff i Norge:

So gelang es der Mordkommission mit Unterstützung dieses Netzwerks den Fluchtweg des Syrers nachzuvollziehen. Norwegische Behörden konnten den Aufenthaltsort des Gesuchten ermitteln und ihn am vergangenen Donnerstag in der norwegische Stadt Tonsberg festnehmen.

Der mutmaßliche Täter wurde am Abend des 20. Novembers von der Zielfahndung des LKA NRW an die Mordkommission „Mantel“ überstellt. Die Mordkommission konnte den Tatverdacht gegen den 21-Jährigen weiter erhärten. Er befindet sich nun in der JVA Essen in Untersuchungshaft.

Med støtte fra dette nettverket klarte drapstroppen å spore syrerens rømningsvei. Norske myndigheter var i stand til å fastslå hvor den etterlyste personen befinner seg, og arresterte ham sist torsdag i den norske byen Tønsberg.

Den påståtte gjerningsmannen ble overført kvelden 20. november leting av LKA NRW til drapskommisjonen «Mantel». Drapskommisjonen klarte å underbygge mistanken mot 21-åringen ytterligere. Han er nå varetektsfengslet i Essen-fengselet.

Tatverdächtiger (21) aus Norwegen ausgeliefert

 


Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.