En mann gikk lørdag morgen amok på ICE-toget mellom Regensburg og Nürnberg. Flere personer skal være såret. En person er pågrepet, og politiet regner situasjonen for avklart. Men vi vet ennå ikke hvor alvorlige skadene er og hvor mange det gjelder.

Det er det heller ikke sikkert vi får vite med det første. Tysk politi holder kortene tett til brystet, og etter det blodige angrepet i Würzburg i juni varte tausheten helt til oktober før det kom frem at flere enn først oppgitt var blitt alvorlig såret.

Toget står for øyeblikket stille i byen Seubersdorf, og det er flere politibiler og ambulanser på stedet.

Ca. 200 passasjerer på ekspresstoget ble evakuert.

Tyskland har opplevd flere blodige knivangrep. BR24. I økende grad legges det lokk på informasjonen når det skjer noe som høyst sannsynlig er et jihad-angrep. Myndighetene vil dosere ut informasjonen for ikke å skremme opp befolkningen.

Würzburg

Dette kommer frem i dekningen av det forferdelige knivangrepet i sentrum av Würzburg 25. juni i år. Da ble tre mennesker drept av en somalier (32). Først i oktober ble det kjent at det var flere alvorlig sårede enn det som ble oppgitt umiddelbart. Fem ble alvorlig såret og tre lettere skadd.

Schreckliche Szenen am 25. Juni in der Würzburger Innenstadt. Ein Mann greift mit einem Messer offensichtlich unvermittelt Passanten an. Drei Menschen sterben und nun wurde bekannt, dass es mehr Verletzte gibt als bislang bekannt. Das Bayerische Landeskriminalamt (LKA), das die Ermittlungen leitet, geht derzeit von insgesamt elf Opfern aus: Neben den drei Toten wurden fünf Menschen schwer und drei leicht verletzt. Innenminister Joachim Herrmann (CSU), Polizei und Staatsanwaltschaft informieren fortlaufend über den aktuellen Stand der Ermittlungen.  BR24

To judisielle observasjoner kom begge til at somalieren var utilregnelig. Var det et islamistisk motiv? Mannen ropte «Allahu akbar» da han angrep, og på sykehuset sa han at angrepet var ment som jihad.

Men politiet er likevel ikke sikre på at det betyr noe. De har ikke desto mindre overlatt saken til det særskilte politiorganet for etterforskning av ekstremisme – Die Zentralstelle zur Bekämpfung von Extremismus und Terrorismus (ZET).

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.