Nytt

En 15-årig jente skal ha blitt voldtatt av tre asylsøkere i den østerriksk byen Tulln an der Donau. Nå nekter byen å ta imot flere migranter.

Byens asyl-stopp gjelder på ubestemt tid, ifølge ordfører Peter Eisenschenk. Overgrepet har gjort mange i den lille byen svært opprørte.

Tre menn skal ha deltatt i voldtekten av 15-åringen i slutten av april. Jenta var på vei hjem sent en kveld da mennene fulgte etter henne og voldtok henne. En av de tre er pågrepet.

Tiroler Tageszeitung skriver at jenta skal ha blitt voldtatt av to av mennene. Politiet sier til avisen at 59 asylsøkere skal avgi dna-prøve. Resultatene skal foreligge om et par uker.

Tulln an der Donau ligger i delstaten Niederösterreich. Byen er en av Østerrikes eldste og stammer fra tiden før Romerriket.

Det befinner seg 157 asylsøkere i Tulln, en søvnig liten by med 14.000 innbyggere.

Vedtaket om umiddelbar stopp i mottak av asylsøkere kom etter at det ble kjent at jentas beskrivelse av de tre overgriperne tydet på at de var asylsøkere. Ordfører Peter Eisenschenk sier stansen ikke er begrenset i tid.

Ordføreren påpeker at byen har gjort en stor innsats for migrantene de senere år. Han sier at når en by opplever noe slikt er det legitimt å ta en pause.

Voldtektene skal ha skjedd i området rundt Messe Tulln.

Politiet vil ikke bekrefte den arrestertes identitet. Landespolizeidirektion Niederösterreich opplyser kun at de har hendene fulle med å oppklare saken så raskt som mulig.

Straks etter voldtekten økte politiet både uniformert og sivil patruljering i området rundt asylmottakene, opplyser politiets pressetalsmann Johann Baumschlager.

Asylboliger i Tulln.

Kvinner bør være forsiktige, men det er ingen grunn til panikk, ifølge politiet.

– Faren er ikke større i Tulln enn andre steder. Dersom en kvinne har en dårlig følelse bør hun velge gater som er opplyste, og passe på at hun alltid går sammen med andre. Dersom en kvinne blir forfulgt må hun rope ut så folk hører henne, sier Baumschlager.

Så kan man jo lure på om kvinnene i Tulln føler seg beroliget.

Christian Hafenecker fra Frihetspartiet (FPÖ) er kritisk til at allmennheten ikke ble informert før det var gått tre uker, noe som kan ha utsatt byens innbyggere for unødig fare.

– Utallige saker har vist at migrasjon av først og fremst muslimske menn som utgir seg for å være asylsøkere utgjør en ukontrollerbar fare, sier Hafenecker.

 

ORF: Tulln stoppt Aufnahme von Asylwerbern

Tiroler Tageszeitung: 15-Jährige in Tulln vergewaltigt: Angeblich gab es drei Täter

 

 

Les også