Den tjue år gamle irakeren Ali Bashar, som er mistenkt for å ha drept og voldtatt den 14 år gamle tyske jenta ved navn Susanna. Stillbilde: Der Spiegel.

 

Tysk politi er på jakt etter en irakisk asylsøker som er mistenkt for drap og voldtekt av en 14 år gammel jente. En tyrkisk mann er pågrepet i saken.

Jenta ble onsdag funnet død i utkanten av Wiesbaden. Hun ble meldt savnet 22. mai.

Tyske myndigheter opplyser at to menn, en 20 år gammel iraker og en 35 år gammel tyrkisk statsborger, er mistenkt for å ha voldtatt og drept henne samme kveld som hun forsvant. De to har vært bosatt i en bolig for asylsøkere i byen.

Politiet sier den irakiske mannen ser ut til å ha forlatt landet med sin familie på kort varsel i forrige uke. Han skal ha reist til Arbil i Irak via Istanbul. Mannen var fra før mistenkt for en rekke forhold i området, blant annet et knivran.

Han antas å ankommet Tyskland i oktober 2015, da tilstrømmingen av flyktninger og migranter var på det aller høyeste. Han hadde fått asylsøknaden avslått, men ventet på klagebehandlingen.

Den tyrkiske mannen som tidligere ikke har vært i politiets søkelys, ble pågrepet onsdag kveld. Politiet opplyser at en 13 år gammel flyktninggutt oppsøkte politistasjonen i Wiesbaden og fortalte at jenta hadde blitt drept og voldtatt, og ga dem tips om at irakeren kunne være gjerningsmannen.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!