Foto: tysk politi

 

Den 20 år gamle irakeren som er mistenkt for å ha drept ei 14-årig jente i Tyskland, har tilstått ugjerningen i avhør, hevder en kurdisk politisjef.

– Han sa at de to var venner, men at de hadde en krangel, og at han drepte henne da jenta truet med å ringe politiet, sier politisjef Tariq Ahmad i Dohuk-distriktet i irakiske Kurdistan.

14-åringen ble meldt savnet 22. mai. Onsdag denne uken ble hun funnet død i utkanten av Wiesbaden. Da hadde 20-åringen allerede forlatt landet sammen med familien sin.

20-åringen kom til Tyskland som asylsøker i 2015, men fikk avslag på asylsøknaden året etter. I påvente av en ankebehandling fikk han fortsatt lov til å oppholde seg i landet.

Det antas at han forlot Tyskland 31. mai.

En kurdisk tjenestemann sa fredag til AFP at myndighetene jobbet for å sikre at 20-åringen kunne utleveres til Tyskland og stilles for retten der.

Men politisjefen Tariq Ahmad uttalte lørdag at mannen vil bli stilt for retten i Kurdistan, og at det er opptil regjeringen i Kurdistan å avgjøre om han skal utleveres, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Tysk politi mistenker 20-åringen for å ha kvalt 14-åringen etter å ha voldtatt henne. Etter at han fikk avslag på asylsøknaden havnet han i politiets søkelys flere ganger.

Blant annet var han mistenkt for å være en av flere som var innblandet i et seksuelt overgrep mot ei elleve år gammel jente som bodde på samme asylsenter som ham og familien.

(©NTB)