Nytt

Den 26 år gamle palestineren Ahmad Alhaw søkte først asyl i Norge i 2009. Nå står han tiltalt for å ha utført et jihad-angrep i Hamburg i juli i fjor. Alhaw erkjenner at målet var å drepe så mange kristne som mulig. Han rakk å drepe en ungdom og såre seks andre tilfeldige kunder.

Påtalemyndigheten har tidligere sagt at de mener angrepet var islamistisk motivert.

–Etterforskningen viser at tiltalte gikk til angrep på tilfeldige ofre, som hevn mot folk som etter hans syn var ansvarlige for urett mot muslimer, sa de før rettssaken begynte.

–Det var viktig for ham å drepe så mange tyske statsborgere med kristen tro som mulig. Han ville at hans handlinger skulle ses på som et islamistisk angrep, og forstått som et bidrag til jihad verden over, la påtalemyndigheten til. (NTB)

Ahmad Alhaw studerte opprinnelig til tannlege i Egypt, men avbrøt studiene og dro til Norge hvor han  ble lenge nok til at han lærte seg norsk. Han fikk avslag på asylsøknaden og dro videre til Sverige, og senere Spania før han havnet i Tyskland.

Han later til å ha svingt mellom religiøsitet og gitt etter for trang til alkohol og andre «fristelser». Han hadde et hjemmelaget IS-flagg.

Han hadde ønsket å utføre et større angrep, av samme type som tunisieren Anis Amri som kapret en lastebil og kjørte inn i et julemarked i Berlin i desember 2016. Istedet grep han en kjøkkenkniv i et supermarked i Hamburg:

–Han innrømmer at ved alle tiltalepunkter er han uttrykkelig skyldig, sa mannens forsvarsadvokat da rettssaken begynte fredag. (..)

Dersom 26-åringen blir kjent skyldig, risikerer han å bli dømt til fengsel på livstid. (NTB)

Livsvarig vil si 15 år i Tyskland.

Igjen viser det seg at tyske myndigheter ikke klarer å utvise personer som har fått avslag, og som de i tillegg visste var farlige.

I 2015 forsøkte Tyskland å utvise ham til Norge, der han hadde bodd rett før han flyttet til Tyskland, men ifølge tyske myndigheter sa Norge nei fordi de var for sent ute. (NTB)

Ordføreren i Hamburg uttrykte skuffelse over at nok en asylsøker vender seg mot landet som tok imot ham:

– Det gjør meg spesielt sint at det virker som gjerningspersonen kom til Tyskland og ba om beskyttelse, og så vendte hatet sitt mot oss, sier ordføreren i Hamburg Olaf Scholz.

Scholz sier mannen hadde fått avslag på asylsøknaden sin, men at han ikke var blitt sendt ut av landet ennå på grunn av manglende identitetspapirer. (NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.