Islamisten som knivstakk kunder på et supermarked i Hamburg, hadde i lengre tid bodd i Skandinavia og snakket flytende norsk, sa påtalemyndigheten i Hamburg. Palestineren Ahmad Alhaw (26) erklærte seg skyldig på alle punkter i retten for det dødelige knivangrepet i Hamburg i fjor sommer.

Motivet for knivangrepet var klart:

–Det var viktig for ham å drepe så mange tyske statsborgere med kristen tro som mulig. Han ville at hans handlinger skulle ses på som et islamistisk angrep, og forstått som et bidrag til jihad verden over, sa påtalemyndigheten.

Flere øyenvitner fortalte til avisen Bild at Ahmad Alhaw ropte «Allahu Akbar» mens han knivstakk.

NTB skriver:

Ahmad Alhaw tok en 20 centimeter lang kniv fra hylla på et supermarked i juli i fjor og gikk deretter til angrep på andre som var i bygget. En person ble drept og fem personer ble såret i angrepet.

26-åringen er tiltalt for drap, i tillegg til seks tilfeller av drapsforsøk og grov kroppsskade.

–Han innrømmer at ved alle tiltalepunkter er han uttrykkelig skyldig, sa mannens forsvarsadvokat da rettssaken begynte fredag.

Påtalemyndigheten har tidligere sagt at de mener angrepet var islamistisk motivert.

–Etterforskningen viser at tiltalte gikk til angrep på tilfeldige ofre, som hevn mot folk som etter hans syn var ansvarlige for urett mot muslimer, sa de før rettssaken begynte.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.