Tre tenåringsjenter ble torsdag ettermiddag forfulgt og trakassert i to timer av opptil 30 menn, alle med innvandringsbakgrunn, ved kjøpesenteret Sophienhof i Kiel, skriver Focus.

De tre jentene på 15, 16 og 17 år ble først observert av to menn på 19 og 26 år. I følge politirapporter ble de forfulgt og deretter filmet og fotografert med mobiltelefoner på en restaurant i Sophienhof.

De to mistenkte er av afghansk opprinnelse. Det antas at de videresendte bildene og videoene via sosiale medier. Få minutter senere dukket det opp en mobb på 30 menn. Personene som sluttet seg til de formodede gjerningsmennene, hadde i følge politiet i Kiel også innvandringsbakgrunn. Trakasseringen ble etterhvert mer intens. Mennene beglodde og forfulgte de tre unge kvinnene.

Det er altså ikke lenger bare sent på natten utendørs man må frykte flokker av unge menn i det urbane rommet i det nye Tyskland. En torsdagsettermiddag i et kjøpesenter er heller ikke et trygt sted å sende nesten voksne jenter – i en gruppe på tre. Det er utvilsomt et tegn på at lov og orden er på vikende front. Alle reagerer på det som skjedde med å si at det er uakseltabelt, men byen blir ikke desto mindre en jungel. Med teknologiens hjelp kan en ulveflokk tilkalles på kort varsel. I andre sammenhenger ville man ikke ha nølt med å snakke om testosteronbomber.

Det tre jentene skal ikke ha blitt antastet fysisk, men de fant likevel situasjonen svært ubehagelig. To av dem klarte å komme seg unna, men vendte tilbake fordi de ikke ville la den tredje i stikken. Der støtte de igjen på mobben, som begynte å trakassere dem på ny.

Etterhvert tok øyenvitner affære:

Forbipasserende som ble vitne til det hele, tilkalte så sikkerhetsvaktene og politiet. Da tjenestemennene kom til stedet, ble de grovt forulempet verbalt. Politiet ble også truet og massivt angrepet fysisk.

Tjenestemennene noterte identiteten til samtlige mistenkte, og har foreløpig arrestert fire av dem. De to hovedmistenkte ble satt i varetekt over natten. Etter avhøret ble de løslatt, og de er nå trolig tilbake i sine bopeler.

Med de omfattende seksuelle overgrepene som skjedde på nyttårsaften i Köln og andre steder, friskt i minnet, er dette utvilsomt svært brennbare hendelser. Politiet grep resolutt inn – i motsatt fall ville de kanskje ha fryktet selvtekt i det som er i ferd med å bli en farlig polarisert atmosfære.

Det er også et tankekors at utlendinger som plager ungjenter, nyter godt av den beskyttelsen som jentenes hjemland har gitt dem under påskudd av at de er politisk forfulgte. Hvor lenge vil Europas befolkninger fortsatt ha tålmodighet med asylinstituttets blotte eksistens?

Etter at de tre tenåringsjentenes historie ble kjent og politiet har bedt publikum om hjelp, er det nå andre unge kvinner som har meldt fra om lignende erfaringer i det samme kjøpesenteret, skriver Der Spiegel. Forretninger i Sophienhof forteller dessuten til lokalpressen at de har økende problemer med unge menn, samt at det nå er flere grove tyverier enn før.

Borgerne er sinte, skriver Die Welt. Det er nok ikke siste gang.

Skal tro om dette fenomenet også har eksistert en stund i Skandinavia, uten at noen har gått ut med det?

Det er noe med det nordeuropeiske lynnet som gjør slikt mulig. Franske kvinner ville neppe ha båret på slike erfaringer i taushet, men kanskje er de mindre utsatt for slike ting også, fordi deres større nærhet til den arabiske verden forlengst har lært dem å ta sine forholdsregler. I Nord-Europa blir det på den harde måten vi lærer at vi blir litt mer som Marseille eller Kairo. Historikerne vil måtte spørre seg hvorfor vi var så tette i pappen ikke å lære av andres bitre erfaringer.

Sophienhof1

Ikke lenger trygt på kjøpesenteret Sophienhof for unge jenter.

Focus Der Spiegel Die Welt