Etter nyheten om trakasseringen av de tre tenåringsjentene begått av en stor gruppe menn med innvandringsbakgrunn på kjøpesenteret Sophienhof i Kiel, kommer det frem at fenomenet også forekommer i et annet varehus like i nærheten.

En av de ansatte ved kjøpesenteret Karstadt i Kiel, som kjenner området godt, forteller følgende til Kieler Nachrichten:

«Siden slutten av fjoråret har vi opplevd mange vanskelige situasjoner her. Om kvelden henger det iblant utrolig mange personer her. Av og til skubber de unge utlendingene borti eldre mennesker. De er også til plage for unge kvinner. De henvender seg til dem på en uforskammet måte, de griper fatt i dem, og klapper dem på rumpa. De er frekke mot folk, og spytter også på dem.» Det hele er «en veldig macho-aktig adferd,» forteller kvinnen. «De viser en respektløs oppførsel – når de opptrer gruppevis.

Det er bemerkelsesverdig hvordan lokalavisene fanger opp detaljer som gjerne forsvinner i riksavisenes dekning.

Karstadt-Innenansicht

Kjøpesenteret Karstadt i Kiel – se opp for tafsere.

Hos Karstadt tilbyr varehuset tre timers gratis wi-fi hver dag, skriver avisen – en stadig vanligere service som gjerne avstedkommer flere forretninger også, siden kundene lettere kan finne frem til ting som interesserer dem. Slik tildragelsen i Sophienhof sist torsdag er beskrevet, kan det ser ut til at de unge mennene som fyller opp kjøpesentrene om kvelden, bruker gratisnettet som et verktøy til kollektiv trakassering av ungjenter i stedet.

(Beslektede fenomener er heller ikke ukjent fra vårt eget land, hvor trådløse nett ved asylmottak er blitt benyttet til å komme i påtrengende seksualisert kontakt med svært unge jenter i lokalsamfunnet – via chattegrupper i hjørner av internett som de foresatte formodentlig er de siste til å oppdage. Motstrebende vitnesbyrd om særdeles aktiv pornosurfing i asylmottak fra kilder som neppe ville like å siteres, finnes også.)

De siste månedenes forverring av situasjonen i Sophienhof-kjøpesenteret, som reklamerer med «shopping-moro for hele familien», gjelder særlig fredagene – og under enhver omstendighet de siste timene før stengetid klokken 20. For to uker siden fant senterledelsen det nødvendig å forsterke vaktholdet, og etter den massive trakasseringen torsdag planlegges ytterligere forsterkninger.

En mannlig medarbeider i en delikatessebutikk, som for flere tiår siden selv kom til Tyskland fra den arabiske verden, forteller:

«Innimellom er de her praktisk talt hver kveld. Av aksenten deres kan jeg lett høre at nesten alle er syrere.»

Den tilsynelatende velintegrerte mannen misbilliger oppførselen deres:

«Det er upassende ting de driver med her. Så snart de ser en ung kvinne som går i skjørt eller annen slags åpen bekledning, tror de at de har et slags frikort.»

Og i praksis har de nok langt på vei dét.

En kvinnelig ansatt i en lærvarebutikk forteller:

«Rundt klokken 19 samler det seg her nesten hver dag diverse grupper på fire eller fem unge menn, alle med migrasjonsbakgrunn. Av og til er de opptil 30 stykker, i en alder fra femten til midten eller slutten av tjueårene. I det siste er de blitt stadig flere. Det gjør meg redd. Jeg føler meg ikke trygg der lenger. I noen uker har jeg derfor fått broren min til å hente meg etter jobben.»

Som mottrekk til den fremmede tribalismen som tar tryggheten bort fra omgivelsene, tyr man altså til innfødt tribalisme. Lov og rett er i praksis fraværende.

På den måten er det faktisk også en islamsk lov som motvillig er overholdt av folk som har fått islam i fanget uten å ønske det: En kvinne skal ikke bevege seg i det offentlige rom uten å være ledsaget av et mannlig familiemedlem – litt av et paradoks for en feministisk utenrikspolitikk som ønsker feminismens verste fiender velkommen.

 

Kieler Nachrichten