Tysk politi har pågrepet fire tenåringer – to gutter og to jenter – mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot kirker med kniv og bomber, skriver The Telegraph.

Den tyske tabloidavisen Bild skrev at gruppen var tilhengere av Den islamske staten og hadde planlagt å angripe politifolk og kristne i kirker.

En politikilde sa til Bild at denne saken illustrerer den store faren som ligger i hvor raskt unge mennesker kan radikaliseres på nettet og deretter planlegge angrep, selv om de ikke tidligere har vært på radaren til sikkerhetsmyndighetene.

Det var ikke umiddelbart klart om komplottet hadde noen tilknytning til ISIS-K, en avlegger av IS som sto bak terrorangrepet mot konserthuset i Moskva i mars, skriver The Telegraph.

Tre av de fire mistenkte, alle tenåringer i alderen 15-16 år, ble arrestert i Nordrhein-Westfalen og den fjerde mistenkte, 16 år gammel, ble arrestert i Stuttgart.

De skal ha diskutert et angrep som skulle involvere kniver, molotovcocktailer og skytevåpen. Angrepet var i en tidlig planleggingsfase, ifølge tyske medier, som antydet at de potensielle målene var i Düsseldorf, Dortmund og Köln.

Nordrhein-Westfalens øverste sikkerhetsansvarlige, delstatens innenriksminister Herbert Reul, sa at etterforskningen ble satt i gang etter at en av de mistenkte – en 16 år gammel jente – hadde planer om å forlate Tyskland for å slutte seg til Den islamske staten.

Chatter på mobiltelefonen hennes, der det ble diskutert mulige angrep i Dortmund, Düsseldorf og Köln, men også i kirker og synagoger i hjembyen Iserlohn, førte etterforskerne til de andre mistenkte, melder det tyske nyhetsbyrået dpa.

Den unge alderen til de mistenkte gjorde Reul målløs, og ministeren la til at det utgjorde en enorm utfordring for samfunnet som helhet.

I januar arresterte tysk politi tre personer som planla et angrep på katedralen i Köln på nyttårsaften. Bild rapporterte at de mistenkte var tadsjikiske statsborgere som handlet for ISIS-K

I november ble to gutter på 15 og 16 år arrestert av tyske myndigheter, mistenkt for å ha planlagt et militant islamistisk angrep på et julemarked eller en synagoge, skriver BBC.  Den yngste gutten er tysk-afghaner og 16-åringen var russisk statsborger.

Det er uklart hvilket julemarked som var terrormålet. De første rapportene refererte til Kölnerdomens julemarked, men tyske kilder antydet senere at det dreide seg om den nærliggende byen Leverkusen.

Kölnerdomen kunne ha vært målet til de fire tenåring-terroristene.  Det vakre bygget er en romersk-katolsk katedral og et av byens mest kjente landemerker. Kirken er katedralen til erkebiskopen av Köln.

Kölnerdomen ble påbegynt i 1248 og avsluttet i 1880, en byggetid på 632 år. Kirken ble bombet under andre verdenskrig og gjenåpnet i 1956.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.