En 32 år gammel iransk statsborger er arrestert i Tyskland, mistenkt for å ha planlagt et islamistisk terrorangrep med bruk av giftstoffene cyanid og ricin.

Ricin regnes som et biologisk krigsvåpen, skriver Welt.

32-åringen ble arrestert av antiterrorpoliti i Castrop-Rauxel i det nordlige Ruhr-området. Han er altså mistenkt for å ha fått tak i giftstoffene cyanid og ricin. Dette er stoffer som er svært farlige for mennesker.

Ifølge Robert Koch Institute (RKI) er det svært giftige ricinet inkludert i krigsvåpenlisten under «biologiske våpen». Cyanid er også svært giftig, selv de minste mengdene er dødelige for mennesker.

Ingen av stoffene ble funnet under ransakelse av den mistenkte iranernes bolig. Etterforskere slo til natt til søndag, og åstedet ble sperret av over et stort område. Politi, brannvesen og redningsarbeidere var på stedet med et stort oppbud. Nødetater hadde på seg beskyttelsesdrakter.

– Vi mottok et alvorlig tips som fikk politiet til å gripe inn den kvelden, sa Nordrhein-Westfalens innenriksminister Herbert Reul (CDU).

Ifølge Bild var det FBI som advarte tyskerne om planene til iraneren.

Ifølge opplysninger fra sikkerhetskretser skal mannen ikke ha opptrådt på vegne av iranske statlige myndigheter. Snarere antas det at han er tilhenger av en sunniislamistisk terrorgruppe.

Det er merkelig at Welt skriver sunniislamistisk om en iraner, siden shiaislam dominerer i Iran. Men det er dette som står skrevet i artikkelen. Litt lenger ned står det at en velkjent gjengkriminell med navnet Ramin Y. mistenkes for å ha deltatt i planene. Dette er en person som er kjent fra radikale sjiakretser.

Iraneren ble pågrepet sammen med en slektning som oppholdt seg i leiligheten da politiet slo til. Dette var en person som var kjent av politiet på forhånd, men av årsaker som ikke er knyttet til islamistisk terrorisme.

Det er foreløpig ikke klart om han var informert om de påståtte angrepsplanene. Mennene skal begge ha vært i Tyskland siden 2015.

Flere synagoger i området ble i november utsatt for angrep. Det er ukjent om denne saken har tilknytning til synagogeangrepene.

Les også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.