Nytt

To polske menn ble fredag kveld pågrepet mistenkt for å stå bak tyveriet av en varebil med en cyanidbeholder fra Lørenskog stasjon onsdag 20. februar.

De to mennene ble pågrepet etter en dramatisk politijakt i Gjerdrum i Akershus fredag kveld.

Politijakten startet da en bil som ble stanset for kontroll fredag kveld, stakk av fra stedet.

– Vi innhentet bilen. Da stanset den, men med en gang politiet gikk ut av politibilen, rygget bilen inn i politibilen og kjørte av gårde, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Tips ledet politiet til Kjærstad i Gjerdrum. Der fant de bilen etterlatt, men politihunder oppdaget to personer som gjemte seg i en møkkakjeller i nærheten. Den ene personen ble bitt av en politihund, men skal ikke ha fått alvorlige skader.

I bilen fant politiet flere esker med medikamenter, inkludert en beholder med cyanid samt en fraktseddel til Universitetet i Oslo. Politiet har fått bekreftet at cyaniden er identisk med cyaniden som ble meldt stjålet i forbindelse med tyveriet av en Mercedes sprinter varebil fra Lørenskog stasjon, onsdag 20. februar.

– Det er svært gledelig at cyaniden nå er gjenfunnet. Dette er et potensielt svært skadelig stoff og som vi har hatt høy prioritet på å finne, sier politiadvokat Camilla Granstrøm.

Mennene er nå formelt siktet for grovt tyveri og vil fremstilles for varetektsfengsling på mandag. De to mennene er 52 og 33 år gamle er fra Polen, og begge er en kjent av politiet fra tidligere.

 

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!