En kvinne ble søndag kveld tatt som gissel i et væpnet ran i Kragerø. Etter en biljakt langs E18 ble bilen stanset, og to menn ble pågrepet. Kvinnen er uskadd.

– Vi fikk melding om dette klokken 18.15. Kvinnen rakk å varsle en nabo, som igjen fikk varslet oss, sier politistasjonssjef Øystein Skottmyr ved Kragerø politistasjon til NTB søndag kveld.

Kvinnen hadde blitt overfalt i sitt eget hjem i Kragerø. Kort til etterpå forlot de bevæpnede gjerningsmennene og kvinnen boligen, og de kjørte av gårde i en sort Mitsubishi Outlander, opplyser politiet.

Store politistyrker ble innkalt, og etter drøyt 40 minutter ble bilen stanset på E18 ved avkjørselen til Valle. Inne i bilen var den kidnappede kvinnen og to menn.

– Det ble en dramatisk pågripelse med bevæpnet politi. En av de pågrepne ble bitt av en politihund. De to mennene skal ha kastet en del gjenstander ut av vinduet langs E18, og vi arbeider nå med å finne ut av hva det er, sier Skottmyr.

Kastet våpen ut av vinduet

Politiet antar at de to mennene også kastet ut våpnene som ble benyttet i ranet.

– Dersom noen har sett denne bilen kjøre i høy hastighet langs E18, så er vi svært interessert i at de tar kontakt, sier Skottmyr.

Politiet har ennå ikke snakket med kvinnen. De har heller ikke fått undersøkt boligen hvor ranet fant sted, og det er ifølge Skottmyr der politiets etterforskningsarbeid vil foregå utover kvelden.

– Vi har heller ikke fått avhørt de to pågrepne, og dette antar jeg vil skje tidligst i morgen tidlig, sier han.

Ukjent relasjon

Kvinnen kom uskadd fra hendelsen, og ingen andre ble skadd. Den ene pågrepne som ble bitt av en politihund, ble kun lettere skadd og er blitt sjekket av helsepersonell, opplyser politiet.

Relasjonen mellom de tre involverte er ennå ikke kjent. Et eventuelt ransutbytte er også foreløpig ukjent.

– Det er iverksatt en omfattende teknisk og taktisk etterforskning fra politiets side som ser meget alvorlig på hendelsen, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet oppfordrer alle vitner som kan ha sett noe, om å ringe politiet på telefon 02800. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.