Innsatsleder Anders Strømsæther i Øst politidistrikt. En antatt gjerningsperson er pågrepet og mistenkt for drap i Moss sentrum tirsdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Politiet fikk tirsdag kveld melding om et drap i en bolig i Moss sentrum. Melderen er pågrepet og han antas å være gjerningspersonen.

– Politiet rykket ut til stedet, og var på adressen cirka klokken 19. En person ble funnet død i den aktuelle leiligheten, og en antatt gjerningsperson ble pågrepet uten dramatikk på stedet, sier politiadvokat Line Lyche i Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Den antatte gjerningspersonen har en relasjon til avdøde, og vedkommende ringte selv politiets nødnummer, fortsetter hun.

Politiets innsatsleder Anders Strømsæther sier til pressen på stedet at siktede ikke er kjent av politiet fra før.

I 21.30-tiden var pårørende ennå ikke varslet. Politiet undersøker blant annet om avdøde har pårørende i utlandet.

Udramatisk pågripelse
Hendelsen skjedde på Glassverket i Moss sentrum, skriver Moss Avis.

– Vi har kontroll på veldig mye i saken, men det jeg kan si, er at det er ingen grunn til bekymring i nabolaget, sier Strømsæther til avisen.

Det er igangsatt teknisk og taktisk etterforskning. Politiet har kontroll på det de antar er drapsvåpen, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

Framstilles for lege
Siktede er kjørt til politistasjonen på Grålum utenfor Sarpsborg for sporsikring. Han blir fremstilt for lege i løpet av tirsdag kveld.

– Den pågrepne er foreløpig siktet for drap, jamfør straffeloven paragraf 275. Det er foreløpig usikkert om han vil bli avhørt tirsdag kveld, opplyser Lyche.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å oppgi ytterligere informasjon om den drepte eller den antatte gjerningsmannen.

De fikk melding om drapet klokka 18.54 tirsdag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.