En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til dette, etter at en person ble funnet død i en leilighet på Sverresborg på Byåsen i Trondheim mandag kveld.

– Vi etterforsker saken som et mulig drap, sier innsatsleder Solveig Eide til pressen på stedet like etter midnatt natt til tirsdag.

Avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende derfor er ikke varslet, opplyser politiet.

– Vi er i en svært tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi jobber med flere hypoteser og jobber med å kartlegge hendelsesforløpet, sier Ellen Moksnes Andresen, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Ikke avhørt

– Den pågrepne er ikke avhørt. Det vil bli gjort så snart som mulig. Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsfengsling i løpet av tirsdag, sier hun videre.

Innsatslederen vil ikke kommentere om det er flere involverte i saken enn avdøde og siktede. Hun vet ikke om det er vitner i saken.

Eide sier videre at politiet av hensyn til etterforskningen ikke kan kommentere saken utover dette.

Politiet mottok en bekymringsmelding klokken 20.22 mandag kveld, de rykket ut og da ble den døde personen funnet.

Flere hypoteser

– Politiet jobber ut ifra flere hypoteser. Vi er i gang med teknisk og taktisk etterforskning. Det er slik vi ser det ikke fare for omgivelsene, opplyste politiet tidligere på kvelden mandag.

Et stort område rundt bygningen der den døde ble funnet, er avsperret. Krimteknikerne arbeider på stedet natt til tirsdag.

Advokat Kolbjørn Lium er oppnevnt som forsvarer til den siktede mannen.

Politiet opplyser at de ønsker tips i saken via politiets tipsside eller på telefon 73489400.

Det vil bli en pressekonferanse om saken ned etterforskningsleder og påtaleansvarlig klokken 10 tirsdag formiddag.

Les også:

Doc-møte torsdag 20/4: Kriminalitet og ytringsfrihet

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.