Tysk politi forlater leiligheten til den 29 år gamle Sief Allah H. i Köln den 15. juni 2018. Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters / Scanpix.

 

Pågripelsen av en 29 år gammel tunisier i Köln forhindret trolig en terroraksjon med et biologisk våpen, mener tysk sikkerhetstjeneste (BfV).

Tunisieren, som tysk politi har identifisert som Seif Allah H, ble pågrepet tirsdag. I leiligheten hans ble det ifølge Rheinische Post funnet nok kastorbønner til å produsere opptil 1.000 doser av det ekstremt giftige stoffet ricin.

– Bevisene som ble funnet, får oss til å tro at vi med stor grad av sannsynlighet har avverget et terroristangrep, sier BfVs sjef Hans-Georg Maassen til den tyske avisen.

Tysk påtalemyndighet opplyste torsdag at det ikke foreligger noen indikasjoner på at den pågrepne mannen hadde konkrete planer om et terrorangrep, eller at han tilhørte en terrorgruppe.

Den tyske sikkerhetstjenesten skal ha kommet på sporet av mannen da han kjøpte 1.000 kastorbønner og en elektrisk kaffekvern via internett.

Ifølge tyske medier lyktes han tidligere i måneden med å framstille ricin av bønnene.

Ricin regnes for å være 1.000 ganger giftigere enn cyanid, og doser på størrelse med et par saltkorn er dødelig for et menneske.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.