Kommentar

Fransk politi sier de har arrestert en Al Qaida-celle som planla angrep med kjemiske eller biologiske våpen.

Arrestasjonene ble foretatt sist uke i Lyon-området. En talsmann for innenriksdepartementet sier myndighetene er overbevist om at de forpurret et angrep med enten botulisme eller ricin.

De sju arresterte er i familie med Menad Benchellali, som ble arrestert i desember 2002, for å ha rekruttert muslimer til å slåss i Tsjetsjenia, og for å ha planlagt angrep mot russiske mål i Frankrike.

Slektningene skal ha hjulpet Benchallali med å kjøpe de riktige kjemikalier. Ricin er et uhyre giftig materiale. Giftigere enn cyanid.

The ministry official, who asked not to be named, confirmed a report in Le Monde that the suspects admitted to the police that Mr Benchellali was a chemicals expert who had been trained in poison-making in al-Qaida camps in Afghanistan and was actively trying to produce a botulism toxin and ricin.

He had tested his chemicals on animals, they said.

Fransk etterretning erklærte i november 2002 at det var risiko for et kjemisk/biologisk angrep i Frankrike.

Saken er ikke uten ironi: De samme europeerne som latterliggjør amerikanerne for deres jakt på Saddams masseødeleggelsesvåpen, og spotter amerikanerne for å tro at Saddam og Al-Qaida hadde noen kontakt, kan oppleve å bli angrepet med de samme våpnene.

Al-Qaida terror plot foiled, say French police

Det er tidligere oppdaget ricin i Storbritannia. Fransk politi har funnet rester av ricin i en oppbevaringsboks i Paris. Det spekulerers i at de var del av en større forsendelse med gift.

En kan bare tenke seg panikke som vil bryte ut i Europa, hvis det meldes om en kjemisk/biologisk angrep. Trolig spekulerer islamistene i hysteriet som et angrep vil utløse. Det holder med ett vellykket angrep for at paranoiaen vil bre seg.

Terroren er verdensomspennende. Sveitsisk politi arresterte åtte mennesker sist uke i forbindelse med terrorbombene mot boligkvarterer i Riyadh 12. mai ifjor.

En gruppe på 150 muslimer demonstrerte lørdag utenfor politistasjonen i Lyon-forstsaden. Muslimske organisasjoner misforstår hva solidaritet betyr når de går i bresjen for terrorister:

Muslim organisations asked people to gather in the market square and read a statement calling the arrests «a message to intimidate all France’s Muslims».