Fra angrep på demonstrantene i Mahaba.

Opptøyene skal ha skjedd i byene Javanrud og Piranshahr, hvor iranske sikkerhetsstyrker skal ha skutt vilkårlig mot demonstranter.

Søndag slo iranske sikkerhetsstyrker hardt ned på demonstranter i den kurdiske byen Mahaba. Ifølge lokalbefolkningen ble flere mennesker drept og skadd.

Det tyske nyhetsbyrået skriver at meldingene så langt ikke har kunnet bekreftes av uavhengige kilder.

Det har vært store protester mot regimet i Iran siden den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. Menneskerettighetsaktivister anslår at tusenvis av iranere har blitt arrestert og hundrevis drept i løpet av protestene.

Natt til mandag angrep Iran igjen kurdiske opposisjonsgrupper med base i irakisk Kurdistan. Minst én person ble drept, ifølge et kurdisk parti. Raketter og droner ble brukt i angrepene, meldte det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Irak fordømmer mandag ettermiddag Irans angrep i Kurdistan.

– Vårt land skal verken være et krigsområde, et sted for å ta oppgjør eller en base for å skade naboland, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet.

Iran har gjentatte ganger bombet stillinger i Nord-Irak den siste uken, og anklaget de kurdiske gruppene i Nord-Irak for å støtte protestene mot den iranske regjeringen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.