NTB

Minst fire sivile er drept i et rakettangrep som Den iranske Revolusjonsgarden rettet mot Arbil i Irak, uttaler kurdiske tjenestemenn i byen.

Den iranske Revolusjonsgarden sier den har angrepet det den omtaler som spionasjesentre og «anti-iranske terrorgrupper» i Arbil i Irak.

Det meldte statlige iranske medier mandag kveld.

Det kurdiske sikkerhetsrådet i byen opplyste natt til tirsdag at fire sivile ble drept i angrepet og at seks andre ble såret.

Kurdistans demokratiske parti (KDP) opplyser at det dreide seg om «et massivt rakettangrep» som tok livet av en rekke sivile, blant dem en fremstående kurdisk forretningsmann i Arbil.

Tre irakiske kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at flyplassen i byen stanset flytrafikken etter at innbyggere i Arbil hørte eksplosjoner rundt 40 kilometer nordøst for byen, et område som ligger nær det amerikanske konsulatet samt sivile boligstrøk.

Ingen amerikanske anlegg ble berørt, og det var heller ingen amerikanske drepte eller sårede, opplyste to amerikanske tjenestepersoner til Reuters sent mandag kveld.

I forrige uke ble en væpnet drone skutt ned ved en base der amerikanske styrker er stasjonert ved flyplassen i Arbil. Gruppen Islamsk motstand i Irak, som omfatter flere Iran-tilknyttede militser, sa den sto bak et droneangrep mot basen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.