NTB

En av generalene som ble drept i angrepet på Irans ambassade i Syria, var medlem av Hizbollahs mektige øverste råd, sier en kilde i bevegelsen.

Angrepet 1. april som Israel anklages for å stå bak, la konsulatdelen av den iranske ambassaden i Damaskus i grus og kostet sju medlemmer av Irans Revolusjonsgarde livet, inkludert to generaler.

En av dem var Mohammad Reza Zahedi, som var kommandør i Quds-styrken, Revolusjonsgardens grein for utenlandsoperasjoner, og den eneste ikke-libaneseren blant de åtte medlemmene av Hizbollahs politbyrå, ifølge kilden.

General Hassan Nasrallah, som leder politbyrået, skulle mandag holde en hyllingstale for Zahedi, som han tidligere har sagt betydde mye for Hizbollah.

Zahedi innehadde en lang rekke høye stillinger i sine 40 år som aktiv militær, og er den mest høytstående iranske militære som er drept siden lederen for Quds-styrken, general Qasem Soleimani, ble drept i et amerikansk rakettangrep på flyplassen i Bagdad i 2000.

Iran har sverget hevn for angrepet i Damaskus, som kostet 16 mennesker livet, inkludert to sivile.

iran-general-drept

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.