En organisasjon tilknyttet Irans øverste leder har avslørt at den iranske generalen Mohammad Reza Zahedi, som skal ha blitt drept i et israelsk luftangrep 1. april, spilte en nøkkelrolle i Hamas-massakren den 7. Oktober. Fox News skriver om saken.

NTB skrev 8. april at Mohammad Reza Zahedi var kommandør i Quds-styrken, Revolusjonsgardens grein for utenlandsoperasjoner, og den eneste ikke-libaneseren blant de åtte medlemmene av Hizbollahs politbyrå.

I går skrev Document at flere internasjonale medier har skrevet at Irans angrep mot Israel skyldes angrepet på en bygning tilknyttet den iranske ambassaden hvor syv toppoffiserer av den beryktede revolusjonsgarden ble drept.

Det USA-baserte Middle East Media Research Institute (MEMRI) fant den sjokkerende innrømmelsen og oversatte den til engelsk. Irans koalisjons råd for de islamske revolusjon styrkene (Iran’s Coalition Council of Islamic Revolution Forces) publiserte 3. april en kunngjøring om sorg og anerkjennelse for den avdøde Zahedi og seks andre som ble hyllet som martyrer.

MEMRIs oversettelse:

– Martyren Zahedis strategiske rolle i konsolideringen og styrkingen av motstandsfronten, og i planleggingen og gjennomføringen av Al-Aqsa-flommen, er en del av den store stoltheten som vil gjøre denne store kommandantens stille innsats til en evig historie om kampen mot sionistregimets okkupasjon.

– The strategic role of the martyr Zahedi in consolidating and strengthening the resistance front, and in the planning and execution of Al-Aqsa Flood, are part of the great pride that will transform the quiet efforts of this great commander into the eternal history of the struggle against the occupation by the Zionist regime,» declared the Iranian Coalition Council of Islamic Revolution Forces, according to the MEMRI translation.

Al-Aqsa-flommen er Hamas’ navn på invasjonen 7. oktober, som resulterte i massevoldtekter, dødsfall og gisseltaking, skriver Fox.

MEMRI uttalte at kunngjøringen strider mot Irans øverste leder Ali Khameneis offisielle benektelse om at Iran hadde spilt noen rolle i terrorangrepet 7. oktober 2023.

På spørsmål om MEMRI-rapporten og Zahedis rolle i massakren 7. oktober, sa en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til Fox News Digital at brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi var en viktig leder for Irans innsats og landets kamp mot Israel.

Talspersonen kunne ikke kommentere den nøyaktige rollen Zahedi spilte i angrepet 7. oktober, men sa at det er ingen tvil at Quds-styrken og personer som Zahedi har lenge vært involvert i å støtte trusler mot Israel og amerikanske interesser, inkludert bevæpning og finansiering av terrorgrupper og militante stedfortredere og partnere som truer Israels sikkerhet og stabilitet i hele Midtøsten.

En talsmann for Israels utenriksdepartement sa til Fox News Digital at Irans Revolusjonsgarde er den største statsfinansierte terrororganisasjonen og terrorregimets viktigste verktøy for å eksportere sin politikk i Midtøsten og rundt om i verden. Israel oppfordrer det internasjonale samfunnet til å stemple IRGC som en terrororganisasjon.

Trump-administrasjonen utpekte IRGC som en utenlandsk terrororganisasjon i 2019. Store stormakter som Frankrike, Storbritannia, Tyskland og Canada har i årenes løp motsatt seg oppfordringer om å sanksjonere IRGC, skriver Fox.

Ifølge Wikipedia er IRGC utpekt som en terrororganisasjon av Bahrain, Saudi-Arabia, Sverige og USA.

MEMRI-rapporten ble publisert noen dager før en artikkel i London Times torsdag, der det sto at Israel har fått tak i brev til Yahya Sinwar, lederen for Hamas i Gaza, som viser Irans økonomiske støtte til sin stedfortreder Hamas.

Brevene fra 2020 og 2021 viser at Iran har overført 222 millioner dollar til Hamas.

Det amerikanske utenriksdepartementet har under både republikanske og demokratiske regjeringer klassifisert det iranske regimet som verdens verste statlige sponsor av terrorisme.

Iransk general drept i israelsk luftangrep i Damaskus

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.