Mohammad Ali Jafari ble skiftet ut som leder av den mektige Revolusjonsgarden, etter å ha sittet helt sden 2007. Det skjede samtidig som Revolusjonsgarden ble stemplet som en terrororganisasjon og en av generalene hoppet av. Det kan ha blitt for mye for Den øverste leder. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Ifølge et iransk nettsted har lederen for iransk kontraetterretning, Ali Nasiri, rømt landet og søkt om asyl i den amerikanske ambassaden i et land i regionen. Nasiri skal ha hatt med seg en mengde dokumenter.

A senior Iranian military officer affiliated with the country’s Revolutionary Guard Corps, or IRGC, has fled the Islamic Republic with a cache of secret documents said to contain information on Tehran’s military plans, according to reports.

Oppplysningen stammer fra:

Iran Commentary, an online news portal that publishes information about Iran’s human rights abuses and illicit activity.

Hvis det er hold i meldingen har det relevans for situasjonen som utvikler seg: Leder for Revolusjonsgarden ble skiftet ut, og Iran har truet USA. Iran føler seg presset av USA. Hvis en av landets nøkkel-generaler har hoppet av, har han mange hemmeligheter med seg.

«Sources say a probe launched by IRGC counterintelligence units reveals that Nasiri fled a Persian Gulf country, requesting political asylum at the local U.S. embassy,» the report claims. «Reports indicate Nasiri had in possession a large volume of documents recording the travels of senior IRGC commanders, intelligence personnel and operational units to foreign countries, all under the cover of diplomatic missions.»

..

«Nasiri’s fleeing from Iran has had an extremely negative impact among the hierarchy under his command,» Iran Commentary reported. «On April 19, the IRGC-associated Fars News Agency referred to the fate of Nasiri without any further explanation.»

 

 

Report: Senior IRGC Officer Flees Iran With Secret Intel

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂