Brigadegeneral Ali Nasiri.

Flere hendelser kan sannsynliggjøre at USA og Israel kan komme til å foreta angrep som ødelegger Irans atomanlegg og dermed knuser drømmen om en iransk atombombe.

Iranian defector Ali Nasiri is the key to ending Iran’s nuclear program once and for all

Teorien henger på at etterretningssjefen for Revolusjonsgarden, brigadegeneral Ali Nasiri, meldte seg ved en amerikansk ambassade i regionen og søkte asyl. Med seg hadde han en stor mengde hemmelige dokumenter. Blant dem kan ha vært en oversikt over Irans hemmelige atomanlegg. Nasiri vil også vite hvilke planer Iran har. Hvis disse er tilstrekkelig alarmerende kan Israel og USA komme til at Iran må stoppes nå.

Det minsker ikke akkurat spenningen at president Hassan Rouhani denne uken varslet at de vil anrike uran til en høyere grad og beholde tungtvann, hvis ikke EU, Frankrike, Storbritannia, Kina, Tyskland og Russland kommer opp med bedre betingelser. Dette var nesten det samme som å si opp avtalen.

Samtidig har USA skjerpet sanksjonene slik at Iran har større problemer med å få solgt olje og få betalt. Revolusjonsgarden ble klassifisert som en terrororganisasjon, et kraftig slag for regimet. Revolusjonsgarden er deres primære maktinstrument, både økonomisk og sikkerhetsmessig. Det er spydspissen i projisering av Irans makt.

Med terrorstemplet har Trump brukket av tuppen på spydet. Det kan ikke annet enn utløse vrede.

Hvis det stemmer at Revolusjonsgardens etterretningssjef har hoppet av, kan det sannsynliggjøre et israelsk og amerikansk angrep. Han kan ha fortalt at atomavtalen er et skuespill og at Iran har et hemmelig program kjørende.

Det skal ha vært et møte i CIA nylig med John R. Bolton, forsvarsministeren, forsvarssjefen og tema kan ha vært et angrep på Iran.

 

peculiar meeting that took place days before the military ramp-up may be a clear indicator that this is the case.

John Bolton convened a meeting at CIA headquarters last week with the Trump administration’s top intelligence, diplomatic and military advisers to discuss Iran, according to six current U.S. officials.

The meeting was held at 7 a.m. on Monday, April 29, and included CIA Director Gina Haspel, Acting Defense Secretary Patrick Shanahan, Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Joe Dunford, Secretary of State Mike Pompeo, and Director of National Intelligence Dan Coats, five of the officials said.

USA har sendt en hangargruppe til regionen. Hvis atomanleggene blir tatt ut, kommer Iran til å svare. USA vil være forberedt.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.