Fra forrige runder: Robert Malley, John Kerry og Federifa Mogherini. Malley var den gang Senior Director for Iran, Iraq, and the Gulf States i National Security Council.  Lausanne 1. April 2015. Foto: Laurent Gillieron,/AP/NTB

New York Times skriver at Israel sto bak eksplosjonen i strømforsyningen til Irans nye sentrifuger. Det stemmer sikkert. Israel ser ut til å ha penetrert det iranske atomprogrammet. Enten likviderer de de vitenskapelige lederne eller de lager kaos i programvare eller maskiner.

Israel har en legitim grunn så lenge Irans ledere offentlig skryter av å ville utslette Israel. Før sa PLO at de ville kaste jødene på sjøen. Iran er direkte eksterministisk. Når et land samtidig søker atomvåpen, har motparten rett til å forsvare seg.

Men Israel har fått et stort problem med Biden-administrasjonen som synes fast bestemt på å reversere alle Trumps bedrifter, uansett hvor riktige de måtte være. Det kan utløse storkrig i Midtøsten.

Det er merkelig at Biden-administrasjonen er villig til å ydmyke USA overfor Iran, når Iran ikke legger skjul på at det er på Kinas side. De to land har nettopp inngått en 25-årig strategisk avtale. Det er ikke lenger USA som “call the shots” i Midtøsten.

Biden har insatt sjefforhandleren i den opprinnelige avtalen, Wendy Sherman, på nytt. Hun tar opp igjen tråden der hun sluttet. Det er ikke snakk om å endre vilkårene for avtalene. Fred Fleitz som var stabsjef for National Security Council, tror Biden kommer til å gi Iran alt de ber om. Rollene er byttet om, det er Iran som dikterer betingelsene for avtalen, kalt JCPOA.

Make no mistake: Iran is dictating to Joe Biden the terms of his surrender on the Iranian nuclear program. Iran will not halt its overt violations of the JCPOA unless the U.S first rejoins the deal and ends all sanctions. There also will be no fixes to the JCPOA’s serious flaws nor will any action be taken in response to Iranian cheating on the agreement uncovered by Israel.

Det er Iran som har nektet å møte amerikanske utsendinger før sanksjonene er opphevet. Stadig flere blir alarmert av Biden-administrasjonens ettergivende politikk overfor Iran.

Needless to say, the nuclear deal’s growing number of critics will be concerned about what appears to be the Biden administration’s impending sellout to Tehran.  The Jerusalem Post reported on Monday that senior Israeli officials are very troubled by a recent statement by U.S. Special Envoy for Iran Robert Malley that the U.S. goal at the Vienna meetings is to return to nuclear deal without calling to strengthen it.  Bipartisan groups of House and Senate members recently called on President Biden to fix and not just rejoin the JCPOA and thus will also be troubled by Malley’s remark.

Fleitz tror Biden kommer til å gi Iran alt det ønsker, deretter kommer amerikanerne til å erklære suksess. En hel verden følger med på et USA i forfall, som speiler presidentens kognitive forfall.

 

Fred Fleitz, president of the Center for Security Policy, served in 2018 as deputy assistant to the president and to the chief of staff of the National Security Council. He previously held national-security jobs with the CIA, the DIA, the Department of State, and the House Intelligence Committee staff. Twitter @fredfleitz.

 

 

Fred Fleitz: Iran will dictate Biden’s surrender on its nuclear weapons program at Vienna meeting

 


Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.