Nytt

Medlemmer av Basji-militsen lytter til en tale av Den øverste leder, Ali Khamenei, på Azadi-stadion i Teheran 4. oktober. Regimets blod- og martyrkultus tåler ingen konkurrenter. Foto: Reuters/Scanpix

Norsk og dansk sikkerhetspoliti – PST og PET – bistått av svenske SÄPO, gjorde jobben sin da iraneren med norsk statsborgerskap ble arrestert i Sverige, 21. oktober, mistenkt for terrorplaner. Arrestasjonen ville ikke skjedd uten israelsk hjelp.

En israelsk diplomat bekrefter overfor ynetnews at den israelske etterretningstjenesten Mossad ga informasjon til svensk og dansk sikkerhetspoliti, som førte til at iraneren med opphold og statsborgerskap i Norge ble arrestert utenfor Varberg i Sverige.

Ifølge dansk politi skal iraneren, bosatt i Østfold, ha fotografert hjemmet til den opposisjonelle eksil-iraneren Habib Jabor i dagene rett før dansk politi stengte ned størsteparten av Sjælland, 28.september i år.

Habib Jabor, som i VG omtales som en «velutdannet og hyggelig IT-ekspert», er leder for Den arabiske motstandsbevegelsen for frigjøring av Ahvaz, ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz).

ASMLA har tatt på seg ansvaret for angrepet på en parade for den iranske Revolusjonsgarden i byen Ahvaz, 22. september i år. Minst 29 personer ble drept i dette angrepet, som rystet regimet i Teheran. Det iranske regimet mobiliserte straks, og Habib Jabor ble utpekt som mål for hevn. Men så forpurret altså israelsk etterretning planene.

Upåaktet av norske medier foregår det en lav-intensitetskrig over hele verden mellom regimet i Iran og Israel især. Israel støttes mer eller mindre offisielt av flere sunnimuslimske land, blant annet Saudi-Arabia. Skandinaviske politikere, også norske, har fordømt Irans attentatplaner, men Israels hjelp snakker de ikke høyt om.

(Takk til våken leser for tips!)

Les også

Les også