Nytt


Trusler mot eksil-iranere i Danmark var årsaken til den største sikkerhetsoperasjon i Danmark i fredstid, kan Danmarks Radio opplyse.

25 soldater, sivile og barn ble drept under en militærparade i den iranske byen Ahvaz nylig. Iran sverget hevn. Regimet beskyldte eksilgruppen ASMLA for å stå bak.

Slik DR og politiet formulerer seg er det lett å tenke seg at det er regimet som hadde sendt noen som skulle «rydde opp».

Den formodede trussel mod eksil-iranerne, der tilhører gruppen ASMLA, skulle være politisk motiveret. ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz

Jakten fredag ble utløst av en feiltagelse. En svensk Volvo med tre-fire personer oppførte seg merkelig i et område rundt Ringsted der eksil-iranerne holder til. Alarmen gikk.

Ifølge advokat Asser Gregersen, der repræsenterer en af personerne i den sorte Volvo, havde bilen med tre-fire personer ’cruiset’ rundt ved Ringsted på Midtsjælland omkring klokken 13 i fredags.

Det viste seg senere at personene i bilen ikke hadde noe med truslene å gjøre.

Men ble alarmen utløst ved en feiltagelse? Det er vanskelig å tro. Politiet må ha hatt andre ledetråder

ASMLA hyllet det blodige angrepet i Ahvaz. Det var kanskje ikke smart.

Hvis presteregimet sender drapskommandoer etter motstandsgrupper i utlandet,, har dansk politi en håpløs oppgave med å forsvare dem.

 

Derfor blev Sjælland lukket ned: PET og politi frygtede angreb på iranere