København, Danmark 2016. Terror-årsdag markeres. Nå er en norskiraner kjent skyldig i samarbeid med eksiliraneren som er en av grunnleggerne av terrororganisasjonen Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz. Foto: Nikolai Linares / NTB scanpix

En 40 år gammel norskiraner er kjent skyldig i samarbeid med iransk etterretning om planleggingen av et attentat på en eksiliraner bosatt i Danmark.

40-åringen har bodd i Norge i ti år og er norsk statsborger. Han ble pågrepet av svensk politi i oktober 2018 og deretter utlevert til Danmark.

Han anklages for å ha samlet inn informasjon om en eksiliraner i Danmark med det formål å levere dette til iransk etterretning, som mistenkes for å ha planlagt et attentat.

Mannen som den tiltalte anklages for å ha spionert på, flyktet fra Iran til Danmark i 2006. Han er en av grunnleggerne til separatistbevegelsen Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz (ASMLA), som regnes som en terrororganisasjon i Iran.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.