Migranter som begår vold eller seksuelt trakasserer kvinner i bassenganlegg og badehus er blitt et stort problem i Tyskland. Berlin har opplevd flere masseslagsmål som involverte menn fra Midtøsten. En hendelse ble fanget på film og endte opp med å gå viralt. Etter en rekke voldelige episoder ved offentlige svømmebassenger, vil politiet ha strengere regler for hvem som får bruke bassengene.

Ansatte ved et utendørs svømmebassengkompleks i Berlin har skrevet et brev til avisen Der Tagesspiegel. De klager der over gjerningsmenn de beskriver som «hovedsakelig arabiske migranter og tsjetsjenere» som driver med seksuell trakassering av kvinner og masseslagsmål på stedet. De griser også til og er uhygieniske.

Brevet kommer etter at nok et slagsmål brøt ut mellom migrantungdom ved Berlin Columbiabad i bydelen Neukölln søndag. Dette resulterte i at det populære offentlige bassenget ble renset for besøkende og stengt tidlig. Komplekset kunngjorde onsdag at bassenget vil være stengt resten av uka. De lider av personalmangel etter at en rekke ansatte ble sykmeldt av stress. Ansatte snakker om «psykisk terror».

«Antall hendelser og oppførselen til noen badegjester er en ekstrem belastning for våre svært engasjerte ansatte i bassengene», sa det kommunale byrået som driver komplekset i en uttalelse. «Dette er ikke bærekraftig i det lange løp».

Ansatte har nå uttalt seg om saken og fortalt Der Tagesspiegel at de har fått nok. «Vi ba om hjelp, det er mye snakk, men ingenting skjer. Vi kan ikke gjøre det lenger», sier en ansatt til avisen.

Ansatte fortalte om samtaler med noen av ungdommene som deltok på komplekset der de ble fortalt at de fortjente «å bli spyttet på og slått». En annen truet med at «nyttårsaften-lignende forhold vil råde her», ei tid på året som er blitt beryktet i Tyskland med migrantopptøyer og trakassering av kvinner.

Bekymrede ansatte hevder at flertallet av den sivile uorden og truslene kommer fra utenlandske statsborgere, og først og fremst arabere og tsjetsjenere. De danner gjenger og gjør det i praksis umulig å håndheve reglene.

I tillegg til sosial uro og sjikane, forlater innvandrerne også bassenget under elendige forhold. De ansatte har beskrevet hygienenivået som katastrofalt, med avføring i og foran buskene, mens vegger og sanitæranlegg er smurt inn med urin og avføring.

For å takle krisen krever ansatte ekstra støtte og ber om konstant polititilstedeværelse på stedet. De ønsker også at billetter til komplekset begrenses til barnefamilier og at alle billetter skal inneholde navn. Da kan gjerningsmennene enkelt identifiseres og utestenges etter gjentatte overtredelser.

Tyskland: Utbredt seksuell trakassering av kvinner i offentlige svømme­basseng og badehus

Tysk politi vil ha en slutt på basseng-slagsmål

– Tyskland som stat er for svak til å takle klanene

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.