Demonstranter forlanger LGBT-rettigheter i Tsjetsjenia utenfor den russiske ambassaden i London den 2. juni 2017. Kanskje de også burde be om det samme for den tsjetsjenske diasporaen i Berlin? I Tysklands hovedstad går tsjetsjenske voldsmenn til angrep på sine egne – «kvinner og menn som ser ut som kvinner», som gjør «unevnelige ting». Foto: Neil Hall / Reuters / Scanpix.

 

Et selvbestaltet islamistisk moralpoliti i Berlin bestående av en gruppe på rundt 100 tsjetsjenske voldsmenn har en tid angrepet og skadet personer som i deres øyne har begått moralske overtredelser, skriver Der Tagesspiegel.

Politiet bekrefter eksistensen av fenomenet, men er ellers sparsomme med opplysninger. Ifølge opplysninger fra juristkretser er gruppen også involvert i annen kriminalitet, som utpressing, narkotikahandel og skyteepisoder i utelivet.

Gruppen ser uansett ut til å påtvinge sin moral først og fremst mot landsmenn og -kvinner i den tyske hovedstaden. Noen av ofrene skal ha blitt alvorlig skadet. Bare de siste ukene skal minst to kvinner og én mann ha blitt banket opp.

Det hele begynte med en video Der Tagesspiegel har i hende, som sirkulerer i det tsjetsjenske miljøet. Den viser et bilde av en mann med finlandshette som retter en pistol mot kamera. En stemme sier på tsjetsjensk: «As-salamu alaykum, muslimske brødre og søstre. Dere vet det, jeg vet det, og alle vet det.» I Europa gjør enkelte «tsjetsjenske kvinner – og menn som ser ut som kvinner – unevnelige ting». Hvis anledningen byr seg, «kommer vi til å gi dem en oppstrammer».

Det har med islam å gjøre:

De har sverget ved Koranen. «Vi går ut i gatene. Ikke si at du ikke ble advart. Ikke si at du ikke visste noenting.»

Erfaringer fra islams blodige grenser viser at de mest nidkjære blant islamistiske terrorister ikke sjelden er fra Tsjetsjenia, og tsjetsjenere som bor i Tyskland, forteller at voldsmennene i moralpolitiet er bevæpnet og under ledelse av personer med krigserfaring.

Det er lett å tenke seg at gruppen også vil rette sine aktiviteter utad når alle tsjetsjenere er blitt skremt til lydighet. Noen indikasjoner foreligger allerede, da tsjetsjenere også har begått vold mot kristne i tyske asylmottak.

Tsjetsjenia er ingen selvstendig stat, men en del av Russland. Tsjetsjenere har dermed russiske pass, hvilket gjør det vanskelig å påvise noen trend for tsjetsjenere statistisk.

Men etterretningene på bakken, og vissheten om at titusener av tsjetsjenere – herunder mange radikaliserte – er kommet til Europa på grunn av separatistkrigen mot Russland, etterlater liten tvil om at islamister fra den kaukasiske delstaten er et økende sikkerhetsproblem i Tyskland.

 

Der Tagesspiegel – Breitbart – Meduza – Gatestone

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂