Nytt

Stillbilde: Die Welt

 

Kriminelle tsjetsjenske bander fester et stadig sterkere grep om den organiserte kriminaliteten i Tyskland, skriver Frankfurter Allgemeine.

Kriminalsjef Michael Nagel i det føderale tyske kriminalpolitiet Bundeskriminalamt (BKA) sier til avisen at tsjetsjenere har gått over fra å være «leiesoldater» for andre grupper, til selv å ta ledelsen for egne kriminelle aktiviteter, som narkohandel, ran, tyveri og falskneri.

I Berlin har de lyktes i å ta over store deler av narkotikamarkedet, og deres metodebruk bærer en umiskjennelig signatur:

Ifølge sikkerhetsmyndighetene har fremgangen for de tsjetsjenske bandene sammenheng med at gruppene konsekvens tyr til eskalering av vold. «Hvis de først har tatt opp konkurransen, så trekker de seg ikke lenger tilbake, men handler snarere med å bli enda mer rede til voldsbruk», sier Nagel.

Gruppene benytter klassiske mafiametoder:

Myndighetene ser med bekymring at tsjetsjenere i økende grad investerer profitten fra den kriminelle virksomheten i legale foretak. Tsjetsjenere er fremfor alt representert i vakthold- og sikkerhetsbransjen. Tilveksten til de kriminelle gruppene blir rekruttert i kampsportklubber.

Myndighetene har også merket seg at det finnes finansielle bånd mellom tsjetsjenske kriminelle i Tyskland og den tsjetsjenske republikkens president Ramzan Kadyrov.

Man må gripe inn tidlig for å forhindre at kriminelle grupper etablerer seg permanent i Tyskland, sier kriminalsjefen. Men etter det han forteller, er det allerede for sent. Kriminelle arabiske bander gjør som de vil i Berlin, skrev redaktøren i Welt am Sonntag nylig. Men kanskje ikke hvis de får konkurranse fra tsjetsjenere?

Skal tro om Norge er noe annerledesland i denne sammenhengen, da?

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!