Aftenposten har en liten artikkel 5.mars om unge muslimer i Tyskland. En studie viser at ca 25 prosent av unge muslimer har en skepsis mot integrasjon. Den tyske innenriksminister Hans-Peter Friedrich er overrasket over resultatet av studien.

En fjerdedel av unge muslimer i Tyskland er skeptiske til integrasjon. Blant de uten tyske pass gjelder nesten halvparten, viser en studie som har ført til stort rabalder.

Undersøkelsen viser sprik mellom muslimer med og uten tysk pass. Blant de med tysk pass tilhører rundt 15 prosent en gruppe rapporten kaller strengt religiøs og antivestlig, blant de uten pass hører 24 prosent til denne gruppen. Undersøkelsen er utført av universitetet i Jena, og ble lagt frem av den tyske innenriksministeren Hans-Peter Friedrich før helgen. 1050 muslimer mellom 14 og 32 år er spurt.

– Tallet er overraskende høyt, sa Friedrich ifølge Die Welt.

Når det er problemer med muslimer, så er medisinen mer islam. Friedrich ønsker at flere imamer skal utdannes i Tyskland og islamundervisningen i den tyske skolen skal bygges ut. Andre mener at dette ikke er et spørsmål om religion, men om arbeid og utdanning.

– Muslimer i Tyskland stiller seg kategorisk avvisende til til terrorisme, påpeker han. Han foreslår tiltak som å utdanne flere imamer i Tyskland, og bygge ut islamundervisningen i tyske skoler. Kritikere svarer at det er galt å gjøre dette til et spørsmål om religion, og etterlyser heller tiltak som får folk inn i arbeidsliv og utdannelses systemet. De fleste er imidlertid enige om at situasjonen er bekymringsfull.

Muslimene selv mener at de er diskriminert, og det ser ut til at de mener at det er tyskerne som legger opp til muslimsk ekstremisme.

Lederen av muslimenes sentralråd, Aiman Mazyek, sier studien bekrefter deres oppfatning.

– Diskriminering fremmer ekstremisme, sier han til Bild.

———————

Undersøkelsen viser nemlig også at nesten alle de spurte føler seg diskriminerte som muslimer, og de beskriver det tyske samfunnet som distansert og avvisende.

Ingrid Brekke, som har skrevet artikkelen fra Berlin, kunne kanskje gjort noen undersøkelser i nettopp denne byen. Er det så enkelt at det er kun muslimer som blir diskriminert?  Tyrkisk-kurdiske ungdommer, som oftest er muslimer, angriper ungdommer som befinner seg langt til venstre politisk.

http://www.nwzonline.de/Aktuelles/Politik/Meinung/NWZ/Artikel/2803373/Jugend-Bande-attackiert-Linke.html

Politi våger ikke å ferdes alene med politiuniform i en av Berlins bydeler. Det er utrygt. Hvilken religion og kultur tilhører beboerne i denne bydelen? Noe er alvorlig galt i Tyskland.

http://snaphanen.dk/2012/02/17/afghanistan-er-ikke-farligere-end-visse-omrader-i-berlin/

Artikkelen i Aftenposten fantes ikke på nett i skrivende stund.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂