Nytt

250 politifolk deltok i en stor aksjon mot et salafistmiljø i bydelen Wedding i Berlin natt til fredag. To menn i 40-årsalderen ble pågrepet. Det heter at de forberedte en stor voldsaksjon i Syria. Det lyder merkelig at tysk politi arresterer noen for planer i et et land i krig.

Razzia gegen Islamisten in Berlin

Politiet stormet 11 leiligheter. De kommer i full mundur: maskerte og tungt bevæpnet. Akkurat som de franske spesialstyrkene.

De opptrer dermed som israelske spesialstyrker når de rykker ut mot en trussel som kan være spesifikk, men som likevel vekker frykt og motvilje i omgivelsene. Hvordan reagerer muslimer i nabolag og generelt på slike aksjoner?

Gruppen bestå av mennesker fra Kaukasus-regionen: tsjetsjenere, dagestanere og tyrkere.

Einer der Verdächtigen, Ismet D., soll als selbsternannter «Emir» vom Wedding eine Islamistengruppe anführen. Sie soll vornehmlich aus Türken und russischen Staatsangehörigen tschetschenischer und dagestanischer Herkunft bestehen. Die Gruppe soll durch einen von ihm abgehaltenen «Islamunterricht» radikalisiert und auf die Teilnahme am Dschihad gegen «Ungläubige» in Syrien vorbereitet worden sein.

En av de mistenkte, Ismet D, skal ha vært selvutnevnt emir for gruppen fra Wedding. De skal formentlig bestå av tyrkere og russiske statsborgere av tsjetsjensk og dagestansk opprinnelse. Gruppen skal ha blitt radikalisert av islamundervisningen de selv har stått for og skal ha forberedt seg på å delta i jihad mot vantro i Syria.

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/razzien-gegen-islamisten-in-berlin-zwei-festnahmen-a-1013252.html