Nytt

En 22-årig israelsk turist ble søndag angrepet av fire menn nær Bahnhof Zoo. Han ble mishandlet så sterkt at han måtte innlegges på sykehus. Mannen bar ikke noe ytre kjennetegn, men ut fra hendelsesforløpet virker det sannsynlig at han ble angrepet fordi han var israeler.

Berlin – Vier Männer haben einen 22 Jahre alten Touristen aus Israel in Berlin-Charlottenburg krankenhausreif geschlagen und getreten.

Warum die Schläger am Sonntagabend über den Mann in der Nähe des Bahnhofs Zoo herfielen, ist laut Polizei unklar. Beraubt wurde er nicht. Der Mann habe keine Kippa (jüdische Kopfbedeckung) getragen, sagte ein Sprecher. Er habe nicht verstanden, was die Täter gesagt hätten, weil er kein Deutsch könne. Das Opfer wurde an der Hand und am Kopf verletzt. Der Mann wurde ambulant in einem Krankenhaus behandelt. Ob ein politisches Motiv vorliegt, soll die Kripo ermitteln. (bilde.de)

Det er ikke første gang israelske turister angripes på åpen gate i Tyskland. Det samme skjedde med et ektepar i Berlin i sommer. Slike hendelser blir godt lagt merke til i Israel. For hver episode vurderer israelere risikoen. Hvis også det politiske klimaet er Israel-fiendtlig kan det være de reiser til et annet land.

Europeere bør spørre seg: Hvis israelere angripes på åpen gate, hvem andre står for tur? Eller har myndighetene tenkt over hvilket signal de sender når de ber militære gå i sivil på gaten? Er ikke det å signalisere svakhet overfor samme grupper som angriper israelere/jøder?