Har opprøret mot Merkel begynt? Erika Steinbach, som har vært medlem av kansler Merkels CDU i 42 år, forlater nå partiet idet hun avfyrer en bredside mot Merkel og sier AfD må inn i Forbundsdagen.

Det tyske valgåret starter med et smell, skriver Welt am Sonntag, som bringer nyheten i et intervju med Steinbach. Veteranen forlater nå partiet i protest mot immigrasjonspolitikken og kritiserer Merkel for bevisst å marginalisere og stigmatisere de konservative i CDU (Christlich Demokratische Union Deutschlands).

erica_steinbach

Erika Steinbach har inntil i dag vært partiets talsperson for menneskerettsspørsmål. Hennes kritiske holdning til Merkels asylpolitikk er kjent fra før.

Hun har siden 1990 vært innvalgt i Forbundsdagen fra Frankfurt am Main, og blir nå sittende som uavhengig fram til valget. Siden 2000 har hun sittet i CDUs landsstyre (CDU-Bundesvorstand).

73-åringen har hatt flere kontroverser med Merkel om kanslerens «åpen dør»-politikk som førte til at det strømmet nesten 1,2 millioner migranter inn i landet i løpet av to år.

Når hun nå forlater CDU fyrer hun av alvorlige anklager mot partiet.

«Brøt tysk lov og EU-traktater»

Merkel brøt både tysk lov og EU-traktater med viten og vilje da hun åpnet grensen høsten 2015:

„Dass monatelang Menschen unidentifiziert mit Bussen und Zügen über die Grenze geschafft wurden, war keine Ausnahme, sondern eine gewollte Maßnahme entgegen unserer gesetzlichen Regelungen und entgegen EU-Verträgen.“

At uidentifiserbare mennesker i måneder ble fraktet med busser og tog over grensen, var intet unntakstilfelle, men et villet tiltak mot våre lover og regler og mot EU-avtaler.

Den føderale regjeringen har med overlegg lagt til rette for illegal immigrasjon. Tusener av pass er avslørt som falske uten at det har fått noen konsekvenser for innehaverne:

„Beim Bundesamt für Migration sind tausende von Pässen als gefälscht identifiziert worden, ohne dass die rechtlich vorgesehenen Konsequenzen für die jeweiligen Migranten gezogen worden wären. Ein solches Ignorieren unseres Rechts wagt keine Bundesbehörde auf eigene Verantwortung. Da steht ein politischer Wille dahinter. Am Recht vorbei.“

Ved De føderale migrasjonsmyndigheter har man oppdaget tusener av forfalskede pass, uten at det har fått noen som helst konsekvens for de angjeldende migranter, slik loven forutsetter. En slik ignorering av vår lov og rett våger ingen føderal myndighet på eget ansvar. Det står en politisk vilje bak. Til å bryte loven.

Brudd på asylloven. En stor andel av migrantene var ikke flyktninger etter definisjonen i flyktningekonvensjonen:

„Ein erheblicher Teil der Menschen, die kamen, sind keine Flüchtlinge im Sinne der Genfer Flüchtlingskonvention.“

En betraktelig del av menneskene som kom er ikke flyktninger etter Genevekonvensjonen.

«Dramatiske konsekvenser»

Konsekvensene for Tyskland er dramatiske, advarer Steinbach. Det kom ikke bare folk som ville søke beskyttelse, men, som mange advarte mot helt fra starten, også terrorister. Landets sikkerhet er betydelig forverret siden grensen ble åpnet:

„Mit den Migranten kamen nicht nur Schutzsuchende ins Land, sondern, wie viele von Anbeginn an gewarnt haben, auch Terroristen. Unsere Sicherheitslage hat sich seit der Grenzöffnung signifikant verschlechtert.“

Kansleren har satt seg over gjeldende rett også i energipolitikken og i håndteringen av euro-krisen. Det finnes praktisk talt ingen opposisjon:

„Beunruhigenderweise gibt es zu den angesprochenen Politikfeldern praktisch keine Opposition mehr im Deutschen Bundestag. Die Bundesregierung kann und konnte diese Art der Politik nur betreiben, weil sie den linken Teil des Parlaments weitgehend auf ihrer Seite hat.“

Det er foruroligende at et praktisk talt ikke finnes opposisjon til den førte politikken i den tyske forbundsdagen. Regjeringen kan og kunne føre denne politikken fordi venstresiden i parlamentet i det store og hele er på dens side.

Har tilpasset seg en venstre-zeitgeist

CDU har tilpasset seg en tidsånd – en Zeitgeist – preget av venstresiden, og forlatt ideen om individet. Følgelig har det oppstått et nytt parti: AfD snakker nå om temaer som har blitt skjøvet til side de senere år.

„Die AfD greift heute Themen auf, die in den vergangenen Jahren defizitär geworden sind. Und: sie ist auch Fleisch vom Fleisch der CDU!“

Erika Steinbach har ikke tenkt å melde overgang til AfD (Alternative für Deutschland) sier hun. Men hun håper partiet kommer inn i Forbundsdagen, slik at man endelig får en opposisjon igjen. Bare slik blir demokratiet levedyktig:

Einen Übertritt zur AfD will Steinbach aktuell nicht vollziehen. „Aber ich hoffe, dass die AfD in den Bundestag einzieht, damit es dort endlich wieder eine Opposition gibt. Nur so bleibt die Demokratie lebendig.“

Welt-artikkelen har i skrivende stund 773 leserkommentarer, mer enn jeg har sett på denne nettavisen noensinne. Kommentarene kan kort oppsummeres slik: Takksigelser og håp om at flere vil følge Steinbach.

 

Die Welt: Erika Steinbach verlässt die CDU und wirft Merkel Rechtsbruch vor

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂