Den siste nattens tildragelser i Hamburg var som antydet ikke den første ringvirkningen på tysk jord av krigføringen i IS(IS)-land. Natt til mandag skjedde noe lignende på mindre skala i Celle i Niedersachsen, denne gang med yazidier, som det bor 7000 av i byen, som den ene part.

Frankfurter Allgemeine rapporterer:

I Celle i Niedersachsen fant det mandag kveld sted et masseslagsmål mellom kurdiske yazidier og tsjetsjenske muslimer. Politiet anslår at opptil seksti yazidier og tretti sunni-tsjetsjenere var involvert i konfrontasjonen. En krangel hadde formodentlig brutt ut på grunn av forskjellige oppfatninger om situasjonen i Syria og Irak, hvor yazidiene forfølges på særlig brutalt vis som en ringeaktet religiøs minoritet av den sunni-islamske terrorgruppen «islamsk stat».

De to gruppene traff hverandre i Celle-bydelen Neuenhäusen mandag kveld. Den innledende verbale konfrontasjonen eskalerte til slag og spark, det ble også slått med gjenstander. Seks personer fikk medisinsk behandling, en av dem måtte bli over på sykehuset til tirsdag.

50 polititjenestemenn, hvorav flere ble hentet fra omkringliggende politidistrikt, behøvdes for å få situasjonen under kontroll.

Politiet ser ikke helt ut til å ha blitt orientert om hva dette dreier seg om:

Om den tsjetsjenske gruppen er «så langt ingenting kjent». Det finnes ingen beviser for at det finnes radikale islamister blant dem.

At tsjetsjenske utenlandskrigere i Midtøsten har rykte på seg for å være blant de aller mest brutale, får ingen bjeller til å ringe.

For kulturforståelses­bransjen ser det ut til å kunne bli gode tider:

Umiddelbart etter slagsmålet innledet myndighetene en dialogprosess for å forhindre flere konfrontasjoner. Et møte var planlagt i yazidienes kultursenter tirsdag kveld. Neste uke fortsetter man med samtaler på muslimsk område

Die Welt skriver at salafister og andre islamister i august gikk til angrep på yazidier med kniv i forbindelse med en demonstrasjon de sistnevnte holdt i Herford, Nordrhein-Westfalen, mot den etniske rensingen IS(IS) driver mot deres folkegruppe. Også da måtte politiet skille de to gruppene. Islamistene hadde da ropt: «Vi dreper dere i Irak, og vi dreper dere her også.»

 

Massenschlägerei zwischen Muslimen und Yeziden
Massenschlägerei in Celle mit Jesiden und Muslimen

Via Snaphanen