Abu Walaa gjemmer ansiktet sitt i retten i Celle den 24. februar 2021. Foto: Julian Stratenschulte / DPA via AP / NTB.

Oberlandesgericht i Celle, en domstol i øverste instans i den tyske delstaten Niedersachsen, har dømt Abu Walaa, den antatte lederen for den islamske staten (IS) i Tyskland, til ti og et halvt års fengsel for medlemskap og støtte til en terrororganisasjon.

Det skriver Focus.

Etter dommernes overbevisning har hatpredikanten og nettverket hans radikalisert unge mennesker, særlig i Ruhr-området og i Niedersachsen, og sendt dem til IS-kampområder.

Abu Walaa, som er 37 år gammel og av irakisk opphav, var imam i en moské i Hildesheim tilhørende en nå forbudt islamistisk organisasjon, og benyttet i tillegg sitt eget hjem som bønnelokale.

Walaa hadde også hatt Anis Amri, terroristen som drepte 12 mennesker på et julemarked i Berlin med en lastebil den 19. desember 2016, boende hjemme hos seg, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

Rettssaken befattet seg med en rekke andre islamister, og tre andre tiltalte i saken fikk fengselsstraffer på mellom fire og åtte år. En av dem drev et reisebyrå i Duisburg. Han skal ha rekruttert to personer som utførte selvmordsattentater i Irak der tallrike mennesker ble drept.

Sikkerhetsmyndighetene hadde en tid hatt gruppen til Abu Walaa under oppsikt, ikke minst takket være en undercover-agent. Agenten vitnet ikke selv i retten, men det gjorde en av vedkommendes kilder, som kom inn i islamistmiljøer i tenårene, men siden vendte seg bort fra ideologien for i stedet å samarbeide med myndighetene.

 

 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.