Nytt

En tysk politimann deltar i en razzia mot islamistmiljøer i Berlin den 25. februar 2021. Foto: Christophe Gateau / DPA via AP / NTB.

800 tyske politifolk foretok i de tidlige morgentimene torsdag en bredt anlagt razzia mot radikale islamistmiljøer i flere bydeler og distrikter i Berlin og Brandenburg.

Aksjonen fant sted på 26 forskjellige adresser etter at islamforbundet Jama‘atu Berlin – også kjent som Tauhid Berlin – var blitt forbudt, og var rettet mot personer som forherliger terror, opplyser Berliner Zeitung

19 mistenkte IS-tilhengere, omlag halvparten av dem tyske statsborgere, er i etterforskernes søkelys, skriver den tyske avisen.

Den radikale gruppen forherliget terrormilitsen islamsk stat (IS) og tok til orde for å drepe jøder, annerledes troende og folk uten noen tro – fremfor alt på internett via Istagram, YouTube og Telegram.

Gruppen avviste også grunnloven, forlangte sharia i Tyskland og oppfordret til å halshugge politifolk.

For å spre den radikale ideologien sin, distribuerte de løpesedler i en Berlin-bydel.

Ifølge opplysninger fra statssekretær i innenriksdepartementet, Torsten Akman, hadde gruppen blant annet kontakt med Abu Walaa, hatpredikanten i Hildesheim som onsdag ble dømt til ti og et halvt års fengsel.

Gruppens medlemmer hadde for vane å møtes privat snarere enn i moskeer. Tyske sikkerhetsmyndigheter ser det da også som en trend at islamister ligger lavere i det offentlige terrenget.

Et av tyngdepunktene for razziaen var delbydelen Märkisches Viertel i Berlin-bydelen Reinickendorf. Politiet gikk også til aksjon i Moabit, Neukölln, Wedding og Tiergarten, skriver Berliner Zeitung.

 

 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!