Nytt

Foto: Twitter

Patruljerende biler med symbolene til et tyrkisk spesialpoliti har en tid vekket oppsikt i flere Berlin-bydeler med stor tyrkisk befolkning, skriver Berliner Morgenpost.

Symbolene det er tale om, tilhører en beryktet tyrkisk politienhet ved navn Özel Harekat, og bilene er blitt observert ved minst tre anledninger, opplyser Berliner Zeitung. Observasjonene av bilene, som er gjort i bydelene Neukölln, Wedding og Kreuzberg, er egnet til å sette uro i tyrkiske opposisjonelle i Tyskland.

Hakan Taş, som representerer venstrepartiet Die Linke i Berlins delstatsparlament, har offentliggjort bilder av et av kjøretøyene på Twitter. Den aktuelle politistyrken er kjent for å «ta seg av» opposisjonelle i Tyrkia, skriver han i en kommentar til bildene.

Politiet har innledet etterforskning av eieren av to slike biler, opplyser polititalsmann Michael Gassen. Vedkommende har fått beskjed om å fjerne symbolene, men bruken av disse vil ikke bli straffeforfulgt. Det er kun ved bruk av blålys og uniformer eller iverksettelse av politilignende arbeid som personkontroll at det er aktuelt med påtale, sier Gassen.

Hakan Taş er ikke tilfreds med denne reaksjonen fra politiets side, og har til hensikt å forfølge saken politisk. Det sies at en av bilene eies av en person med forbindelser til regjeringsapparatet i Ankara. Tyrkia har flere hundre spioner i Tyskland, sier Taş.

De patruljerende bilene reiser da også spørsmålet om hvorvidt Tyrkias president Erdogan eller krefter som sympatiserer med ham, forsøker å utøve myndighet over den tyrkiske befolkningen i Berlin. Et slikt initiativ ville være helt i tråd med tidligere uttalelser fra den tyrkiske presidenten.

Andre indikasjoner mangler heller ikke: Tyrkiske borgere på vei til Tyskland er blitt utstyrt med en app som kan brukes til å rapportere om motstandere av Tyrkias regime, skriver The Times. At Erdogans lange arm er i aksjon i Tyskland er hevet over tvil, spørsmålet er hvor mye muskler den bruker.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!