Nytt

Foto: Evrim Aydın – Anadolu Ajansı / Wikimedia.

I en tale som Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i desember holdt fremfor et lukket selskap av 200 tilhengere ved Hotel Four Seasons i Genève, tok han kraftig avstand fra tanken om at tyrkere i Sveits bør integrere seg i det sveitsiske samfunnet.

Det går frem av en videopptak av talen som den sveitsiske avisen SonntagsBlick har fått tilgang til.

Mens sveitsiske politifolk patruljerte med maskinpistoler utenfor hotellet, talte den tyrkiske autokraten i sinne innenfor: «Én nasjon, ett flagg, ett hjem, en stat. Slik fortsetter vi!»

Salven ble etterfulgt av applaus.

Erdogan gjør det klart for de tilstedeværende: Selv om de skulle bo i Sveits, må de kun være tro mot én nasjon: Tyrkia. Presidenten rekker hånden i være med fire fingre utstrakt i «rabia-hilsenen», kjennetegnet for de islamistiske muslimbrødrene.

Tyrkernes oppgave i Sveits er å øke sin innflytelse, fortsetter Erdogan:

«Bli aktive i politikken, vitenskapen, økonomien!» Med andre ord: Infiltrer det sveitsiske samfunnet.

Erdogans tale er i tråd med en uttalelse fra 2017, da han oppfordret tyrkere i Europa til å få fem barn og etterstrebe innflytelsesrike posisjoner i samfunnet. I en tale i 2008 sa han at «assimilering er en forbrytelse mot menneskeheten».

SonntagsBlick opplyser at Erdogan i 2010 grunnla et eget departement med ansvar for tyrkere i utlandet. Tyrkiske diasporaer holdes under oppsyn av departementets 300 ansatte, skriver den sveitsiske avisen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!