Nytt

Foto: Frank Schneider / Twitter.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har i disse dager vært på offisielt besøk i Tyskland, hvor han blant annet har åpnet en kjempemessig tyrkisk moské i Köln.

Islambevegelsen Ditib, som moskeen er knyttet til, blir ofte omtalt som Tyrkias forlengede arm i Tyskland. Da moskeen ble åpnet søndag, fikk dette uttrykket en noe mer konkret betydning enn det pleier.

I forbindelse med åpningen ble det arrangert et opptog gjennom noen gater i nærheten av moskeen, og i 13-tiden grep tyrkiske sikkerhetsfolk inn uten avtale med tysk politi, og sperret av opptogets trasé for å holde demonstranter på avstand.

Hendelsen ble først rapportert på Twitter av den himmelfalne journalisten Frank Schneider:

«Et ufattelig forløp på offentlig gate i nærheten av moskeen: Tyrkiske sikkerhetsstyrker overtar plutselig det tyske politiets eneretter, og bruker sågar politiets sperrebånd»,

skriver Schneider, som også tok en rekke bilder av opptrinnet.

For en stakket stund, nærmere bestemt halvannen time, tok altså tyrkiske muskelmenn med mørk dress, solbriller, ørepropp, bulende lommer og det Bild kaller dominerende opptreden, over kontrollen med en bit av Köln.

Til slutt grep politiet inn og viste bort de tyrkiske sikkerhetsfolkene, opplyser en polititalskvinne til Die Welt. «Vi gjorde dem oppmerksomme på den rettslige situasjonen», sier hun.

Men først hadde de altså – i bokstaveligste forstand – tatt seg til rette. Bild omtaler det hele som en skandale.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.