Jødehatet er igjen visuelt synlig i Tyskland. Antall antisemittiske hendelser øker over hele landet. I Berlin efterforsker kriminalpolitiet at ukjente personer de siste dagene har malt davidsstjerner på husdører og bolighus, hvilket er en forbrytelse mot tysk lov.

Utvetydig symbolikk 

Symbolikken går tilbake til 1940–1945 da nasjonalsosialister merket jødiske butikker i den tyske hovedstad med davidsstjerner og antisemittiske slagord.

En ung kvinne med jødiske røtter ringte politiet efter å ha oppdaget at det var malt en davidsstjerne på døren da hun kom hjem. Politiet rådet henne til å fjerne den selv eftersom de ikke kunne vite «hva slags krefter den kunne tiltrekke seg.» Nu pågår det efterforskning av mistenkt hat og skade på eiendom.

Her bor det en jøde

Den unge kvinnen kjenner ikke til at hun har fiender, men på døren til hennes leilighet henger en mezuzah, en jødisk husvelsignelse:

– Alle som kjenner til det vil ved første øyekast se at her bor det en jøde. Jeg snakker hebraisk, ringer på hebraisk og bærer en davidsstjerne. Jeg har seriøst overveiet å holde meg hjemme. Jeg er redd fordi jeg ikke kan vurdere opptrapningsnivået, sier hun til tyske Bild.

En følelse av fiendtlighet

Hebraisktalende skal ved flere tilfeller ha blitt truet eller spyttet på i gatene og jødiske skoler har holdt stengt. Også israelske restauranter holder stengt.

– Det er en følelse av fiendtlighet. I det jødiske samfunn føler folk seg veldig utsatt og sårbar. Det siver inn, siterer Times of Israel en jøde bosatt i Berlin.

Moskeer under tyrkisk statskontroll

Organisasjonen Ditib driver mer enn to tusen moskeer i Tyskland. Imamene i disse moskeene mottar lønn fra den tyrkiske regjering. De skal ha blitt beordret av Ankara til under fredagsbønnen å fordømme Israel som «historiens verste tyranni» og Recep Tayyip Erdogan skal ha oppfordret dem til å beskrive Israel som en «rusten dolk» i hjertet av den muslimske verden, ifølge den tyske avisen Bild (via The Telegraph). Dette skal ifølge Ditib ikke ha skjedd i en eneste av moskeene som står under tyrkisk statskontroll. 

Jerusalem Post: – Bildene av spedbarn som blir halshugget og brent er bekreftet

 

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder. Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.