«Anne Franks barnehave» i den lille byen Tangerhütte i Sachsen-Anhalt hvor de i generasjoner har passet barn, er sentrum for en lokal skandale. Barnehavens navn til minne om den 15 år gamle jødiske piken som i 1945 døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen, skal endres efter krav fra foreldre med innvandrerbakgrunn.

Problemer med Anne Frank

Kravet om navneendring er blitt fremsatt av foreldre som selv har barn i barnehaven. Dette har styret besluttet å efterkomme. I nær fremtid blir barnehaven til det mere internasjonale «World Explorer», melder tyske Apollo News

– Foreldre med innvandrerbakgrunn hadde problemer med navnet. I tillegg er navnet vanskelig for barn å forstå, ifølge barnehavens styreleder.

Harmonerer med mangfoldspolitikken

Bystyret har valgt ikke å blande seg inn i navneendringen eftersom den ifølge byens ordfører, harmonerer med den lokale mangfoldspolitikken:

– Navnet «Anne Frank» passer ikke inn i det nye mangfoldet.

Miteindander, en lokal tysk utdannelsesstiftelse, har imidlertid protestert:

– Det finnes gode, gjennomprøvde pedagogiske konsepter for på en alderstilpasset måte å lære barn og unge om Anne Franks liv. Å endre navnet sender feil signal i en tid der antisemittismen er på fremmarsj. Spesielt nu må vi være svært oppmerksom på den symbolske virkningen av å gi barnehaven nytt navn.

Les også:

At klimaaktivister og jøde­hatende palestina­aktivister finner tonen efter terroror­ganisasjonen Hamas’ angrep på den israelske sivil­befolkning, av­speiler en viss logikk – de er begge drevet av mot­vilje, enn si hat mot Vestens verdier.

Klima for jødehat

 

Les boken «Det ufattelige var sant»!

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder.

Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.