Ghazi Hamad, en av Hamas’ øverste ledere – sa i forrige uke i et intervju på libanesisk TV at angrepet mot Israel 7. oktober bare var begynnelsen. Han lovet å gjennomføre «et annet, et tredje, et fjerde» angrep helt til landet er «utslettet»:

– Israels eksistens er roten til all vold og smerte. Vi skammer oss ikke over å si det.

Israel må fjernes

Ghazi Hamad – hvis kommentarer er blitt transkribert av tenketanken Middle East Media Research Institute:

– Israel har ingen eksistensberettigelse i vårt land. Vi må fjerne det landet, det utgjør en sikkerhetsmessig, militær og politisk katastrofe for arabiske og islamske nasjoner. De kaller oss en nasjon av martyrer og vi er stolt av å ofre martyrer.


– Alt vi gjør er berettiget

Når det gjelder angrepene 7. oktober hvor mer enn 1300 israelere brutalt ble slaktet og hundrevis tatt til fange og dratt inn til Gaza – erklærte Hamad at «vi må gi Israel en lærepenge og det må vi gjøre omigjen og omigjen».

Om de omfattende drapene på sivile sa Hamad at «Hamas ikke ønsket å skade sivile, men det var komplikasjoner på bakken:

– Alt vi gjør er berettiget. Det er Israel, ikke oss. Vi er ofre for denne okkupasjonen. Derfor skulle ingen kritisere oss for hva vi gjør.

Terrorister fra Hamas som deltok i angrepet på Gazas grensesamfunn ble funnet med detaljerte kart og dokumentasjon som viste at de hadde til hensikt å overta skoler og bortføre innbyggere, inkludert barn.

– Ikke vår oppgave å beskytte sivile

Mousa Abu Marzouk har også forklart hvorfor Hamas har bygget 300 kilometer med tunneler – men ingen bomberom for sivile overhodet.

– Hamas har ingen annen måte å beskytte seg mot å bli angrepet og drept. Tunnelene er ment å beskytte oss mot fly. Det er ikke vår oppgave å beskytte Gazas innbyggere. Det er FNs. 

Hamas gjør i tilfelle ikke oppgaven enkel for FN når de plasserer hovedkvarteret under Gazas største sykehus og våpenlagre ved moskeer, skoler og barnehaver.

Angrep mot sivile – inkludert barn

I oktober publiserte New York Times og NBC News to omfattende artikler hvor de beskrev hvordan det omhyggelig planlagte angrepet var rettet mot å skade sivile – inkludert barn.

I forrige uke trakk Hamad seg fra et BBC-intervju efterat han ble konfrontert med spørsmål om Hamas’ drap av sovende sivile.

 

Les boken «Det ufattelige var sant»!

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder. Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.