Reaksjonene i Vest-Europas gater på terrorangrepet i Israel viser at Ungarn gjorde rett i å begrense muslimsk innvandring, mener den amerikanske redaktøren og forfatteren Rod Dreher.

Budapest er i motsetning til Paris og Stockholm trygg 

Viktor Orbáns og Ungarns hårde innvandringspolitikk er blitt rettferdiggjort av de terrorangrep og demonstrasjoner som har funnet sted i Vest-Europa i kjølvannet av Hamas’ angrep på Israel tidligere denne måneden, hevder en førende konservativ amerikansk journalist.

I et intervju med The Critic henviste Rod Dreher til protestene for Palestina og den økende antisemittismen i europeiske land, og sa til sjefredaktør Sebastian Milbank at med dette er Orbán gitt rett i sin beslutning om å motsette seg massemigrasjon fra den arabiske og muslimske verden:

– En ting jeg kan si: Uansett hvor mye kaos muslimer ellers skaper i europeiske gater, så skjer det ikke i Budapest. Det faktum at jøder kan gå trygt i Budapests gater i motsetning til London, Paris og Stockholm, viser at Viktor Orbán hadde rett.

Pro Palestina og taus om Hamas

– Man kan ikke sette likhetstegn mellom å støtte palestinernes sak og å støtte Hamas, men man kan heller ikke gå ut i gatene umiddelbart efter Hamas’ slakteri i Israel og demonstrere kritikkløst til fordel for palestinerne.

– I kjølvannet av Hamas’ terrorangrep på Israel 7. oktober der 1300 sivile ble drept, sendte en av Washingtons efterretningsanalytikere og venn av meg, en tekstmelding der han sa at Viktor Orbán hadde rett og at vi nu ser at hans migrasjonspolitikk rettferdiggjøres.

Kampen for kristenkonservative ideer

Dreher berømmer Orbáns beslutning om å motsette seg EUs migrasjons- og asylpolitikk.

Dreher har lenge støttet Orbán-administrasjonens kamp for kristenkonservative ideer og svart dem som kritiserer at Ungarn velger en annen vei enn de fleste andre vestlige land.

– Ungarn er nedvurdert og baktalt i amerikanske og vestlige medier, så det er en stor glede for meg å plassere landet i sentrum for den konservative dialog, sa Dreher i et intervju med Kossuth Rádió i september ifjor.

Les også:

Rod Dreher kaller i boken «Live Not by Lies: A Manual for Christian Dissidents» vår tids nye totalitarisme for «woke-kapitalisme». Den forener ideologiens og pengenes verden på en uhyre destruktiv måte. – Det pågår «en stille totalitær revolusjon» der den politiske sensuren er flyttet over på de digitale plattformene som i praksis er blitt den nye offentligheten. 

Mens verden lar seg distrahere, pågår en stille totalitær revolusjon

«Det ufattelige var sant»

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder.

Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.