Israels minister for diaspora og bekjempelse av antisemittisme, Amichai Chikli, møtte mandag Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó i Budapest. På dagsordenen sto temaer som terrorisme, antisemittisme og de politiske utfordringene Israel står overfor i EU.

Ungarns robuste konservative lederskap

Chikli berømmet Ungarns standhaftige holdning mot antisemittisme og urokkelige støtte til Israel:

– Det er Ungarns robuste konservative lederskap som sørger for at jøder kan gå trygt i ungarske gater i motsetning til i andre europeiske hovedsteder. I London trenger jøder pansrede kjøretøy for å passere trygt.

Ansvarlig innvandringspolitikk

Videre berømmet Chikli Ungarn for å skape trygge omgivelser for jøder: 

– Takket være en ansvarlig innvandringspolitikk er Ungarn idag Europas tryggeste land for jøder. Der er det ikke nødvendig med bevæpnede soldater ved inngangen til institusjonene våre. 

Viktor Orbán er blitt beskyldt for antisemittisme og rasisme, men Budapest er eneste hovedstad i Europa hvor en jøde stolt kan bære davidsstjerne og kippa i synagogen uten å frykte hverken verbale eller fysiske angrep.

Standhaftig nei til politisk korrekthet

Chikli berømmet også Orbáns standhaftige nei til å gi efter for politisk korrekthet, multikulturalisme og det feilslåtte konseptet å integrere massive mengder muslimske migranter.

Under besøket i Budapest diskuterte Chikli også UNRWAs støtte til terrorisme: 

UNRWA – utelukkende for palestinere

– UNRWA-medarbeidernes direkte involvering i terroraktiviteter rettferdiggjør ikke en FN-organisasjon utelukkende for palestinere.

Ifølge Jerusalem Post avsluttet Chikli med en advarsel til Europa: 

– Omfavn deres nasjonale identitet eller gå mot selvdestruksjon… 

 

 

Kjøp «Europas underlige død».

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.