Tsjekkias forsvarsminister Jana Černochová krever at landet melder seg ut FN på grunn av organisasjonens støtte til terrorisme. Hennes uttalelse ble postet av UN Watch’ direktør Hillel Neuer:

– En organisasjon som hyller terrorister

– For tre uker siden myrdet Hamas mer enn 1400 israelere, flere mennesker enn Al-Qaida myrdet i USA 11. september 2001. Og bare 14 land, inkludert vårt eget, har uttalt seg klart og tydelig mot dette ufattelige terrorangrepet. Jeg skammer meg over FN. Tsjekkia har ingen plass i en organisasjon som hyller terrorister og ikke respekterer alle menneskers grunnleggende rett til selvforsvar. La oss komme oss ut!

Retten til selvforsvar

I forrige uke støttet det tsjekkiske demokratiske borgerparti (Občanská demokratická strana, ODS) i Praha enstemmig følgende resolusjonsforslag fremlagt av Černochová:

– ODS Praha fordømmer den palestinske terrorbevegelsen Hamas’ brutale og umenneskelige angrep på staten Israel og uttrykker sin fulle støtte til staten Israel, Tsjekkias nærmeste allierte og partner i Midtøsten. 

ODS støtter staten Israels fulle rett med militære midler til å forsvare sitt folk, sitt territorium og sin integritet for å forhindre ytterligere aggresjon, kidnappinger, drap på uskyldige sivile, herunder kvinner og barn og forbrytelser mot menneskeheten. 

ODS oppfordrer EUs medlemsstater og alle land til å motarbeide vår tids eskalerende bølge av antisemittismen. 

ODS oppfordrer Palestina-tilhengere til å ta avstand fra Hamas, fordømme deres terror og presse på for betingelsesløs løslatelse av alle gisler. 

Ironien er grell 

FN ble grunnlagt i kjølvannet av Holocaust for snart åtti år siden for å sikre «aldri mer». Det hersket efter annen verdenskrig en vilje til å fremme menneskehetens beste og alle menneskers grunnleggende rettigheter. 

Det samme FN har i resolusjon efter resolusjon vist seg å bekjempe Israel og jødenes sak.

 

Les boken «Det ufattelige var sant»!

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder. Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.