Den tsjekkiske forsvarsministeren Jana Černochová har bedt landet sitt om å forlate De forente nasjoner (FN) som svar på det internasjonale organets unnlatelse av å fordømme Hamas-terrorister for slakting av sivile i Israel under 7. oktober-angrepene. Dette melder Breitbart News.

FNs generalforsamling stemte med overveldende flertall for å kreve en «våpenhvile» mellom Israel og Hamas da Jerusalem forberedte sin invasjon av Gaza for å utrydde den islamske terrororganisasjonen som var ansvarlig for den brutale slaktingen av over 1400 mennesker i Israel tidligere denne måneden.

Bare 14 nasjoner var imot vedtaket, inkludert Den tsjekkiske republikk, Østerrike, Kroatia, Fiji, Guatemala, Ungarn, Israel, Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Papua Ny-Guinea, Paraguay, Tonga og USA.

I mellomtida ble flere forsøk fra USA og andre på å vedta en resolusjon for å fordømme Hamas-angrepene, hindret i FN av Kina og Russland, som brukte sin vetorett som faste medlemmer av Sikkerhetsrådet.

Den tsjekkiske forsvarsministeren påpeker at stater som rutinemessig bryter grunnleggende menneskerettigheter, deriblant Iran, Afghanistan, Nord-Korea, Syria og Mauritania, ikke utsettes for kritikk fra FN tilsvarende den som rettes mot Israel.

«Hva nytter en organisasjon som ikke kan bruke selv de få prinsippene og mulighetene den har og ikke kan anvende dem uten samtykke fra diktatorene?» spør hun.

Den konservative politikeren sa at hvis FN ikke er i stand til å iverksette reformer for å kunne fordømme terrorister eller utvise useriøse nasjoner «har det mistet sin rolle som fredsskaper». Derfor, sier Černochová, trenger verden «en ny internasjonal organisasjon» basert på «moderne prinsipper» som fjerning av vetomakter gitt til diktaturer og en slutt på «sponsing av terrorister».

«Antisemittisme har spredt seg dypt over hele verden, inkludert i FN. De stoler på terrorister, men de stoler ikke på landet som har beskyttet vår vestlige sivilisasjon i Midtøsten i mange år», kommenterer Jana Černochová.

Som svar på den tilsynelatende anti-israelske skjevheten i FN uttaler den tsjekkiske forsvarsministeren: «Etter min mening har Tsjekkia ingen plass i en organisasjon som heier på terrorister og ikke respekterer den grunnleggende retten til selvforsvar». Hun erklærer: «La oss komme oss ut!».

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.