Hamas er militært underlegen Israel på stort sett alle områder, men de har utviklet ukonvensjonelle metoder for å få global støtte for sin kamp mot jødene symbolisert med staten Israel.

Propagandakrig mot Israel

Rundt seksti personer – hvorav noen har direkte tilknytning til Hamas – som tilsammen har mer enn 100 millioner følgere i sosiale medier, har ført en propagandakampanje mot Israel på ulike sosiale medier siden Hamas’ terrorangrep på Israel startet 7. oktober.

Disse påvirkningsagentene som fremstiller seg som uavhengige journalister. De er ofte synlig i blå pressevester og hjelmer og skal blant annet være gitt tilgang til strøm og internett på Al-Shifa-sykehuset som ifølge Israel Defense Forces fungerer som Hamas’ kommando- og kontrollsenter.

– I realiteten talerør for en terrororganisasjon

– Selv om disse personene tilsynelatende uttaler seg på uavhengig grunnlag, fungerer de i realiteten som talerør for terrororganisasjonen Hamas. I tillegg opptrer de ofte som intervjuobjekter og brukes som sannhetsvidner av den jødeskeptiske presse, skriver Jerusalem Post.

«Uavhengig» journalist med palestinaflagg

Plestia Alaqad (Instagram: @byplestia) er en av dem; en «uavhengig» journalist med mer enn 2,3 millioner følgere. Rundt halsen har hun hengt noe som later til å være et kart over Israel der Israels flagg er erstattet med Palestinas flagg. Også Aftenposten har støttet seg til henne når situasjonen på bakken i Gaza skal beskrives.

På Instagram spredte hun løgnen om at Israel hadde bombet Al-Ahli-sykehuset og drept mer enn 1000 mennesker. Senere gjentok hun løgnen på britisk TV:

– I går skjedde det en fullstendig massakre. Rundt tusen sivile led martyrdøden, sa hun om raketten som var avfyrt av Islamsk Jihad og ikke hadde noen forbindelse med Israel. 

– Det er et folkemord, bokstavelig talt folkemord, ikke en massakre, sa hun til britiske GB News. 

Skaden allerede skjedd

Selv om det snart ble kjent at eksplosjonen ved sykehuset var forårsaket av en rakett fra palestinsk hold – og selv om tapstallene som ble rapportert var sterkt overdrevne – var skaden på Israels internasjonale omdømme allerede forvoldt.

Hun har aldri gitt noen forklaring på hvorfor angrepene mot Gaza ble innledet – nemlig massakren 7. oktober.

 

Les boken «Det ufattelige var sant»!

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder.

Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.