Respekterte Jerusalem Post skriver torsdag at «basert på verifiserte bilder av likene, kan vi bekrefte at rapportene om spedbarn som ble brent og halshugget under Hamas’ angrep på Kfar Aza, er korrekte». Faktisk.no sådde onsdag tvil om bildene ved å hevde at de ikke er verifisert.

Publisert med advarsel

Bildene ble av Public Diplomacy Directorate ved den israelske statsministers kontor, fremvist under USAs utenriksminister Antony Blinkens besøk i Israel torsdag. Senere samme dag publiserte statsministerens kontor bildene på Twitter. Bildene er grafiske og har en innholdsadvarsel som dekker dem inntil man aksepterer at de vises.

Hamas fôrer sine støttespillere

Jerusalem Post forklarer hvordan Hamas sår tvil om egne grusomheter og fôrer sine støttespillere i Vesten med antijødisk tankegods:

– De siste par dager har terrororganisasjonen Hamas benektet at de kidnappet, drepte og mishandlet sivile under angrepet på det sydlige Israel.

I en video publisert av Hamas avviser terrororganisasjonen at babyer ble halshugget i Kfar Aza. Torsdag hevdet Hamas’ nestleder Saleh al-Arouri, at al-Qassam-brigadene som infiltrerte Israel, ikke angrep sivile, men at sivile palestinere senere hadde kommet inn og kjempet mot sivile israelere.

– Da den israelske Gaza-divisjonen kollapset, støtte sivile fra Gaza sammen med bosetterne og sivile falt, ifølge Arouri. Men opptak som ble gjort lørdag, viste uniformerte personer fra terrorgruppen al-Qassam-brigadene som deltok i massakren og massekidnappingen i det sydlige Israel.

Faktisk.no sår tvil om de døde barnas ekthet:

– Flere medier formidlet tirsdag at rundt 40 babyer og barn var blitt funnet døde i kibbutzen Kfar Aza i Israel. Opplysningene kan ikke bekreftes:

Faktisk.no: Nyheten om 40 døde babyer og barn er ikke bekreftet

 

Walter Laqueur spør i boken «Det ufattelige var sant» hvorfor det var slik motstand mot å tro på det som ble fortalt om jødehat og drap på jøder. Kjøp boken «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.